Ρωσία: Οριστικός αποκλεισμός από τους Παραολυμπιακούς της Νότιας Κορέας | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιανουαρίου 2018, 18:44

Το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) αποφάσισε να διατηρήσει τον αποκλεισμό της Παραολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς αγώνες της Νότιας Κορέας «Πιονγκτσάνγκ 2018», λόγω της εμπλοκής της χώρας στο σκάνδαλο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα, όμως, με την απόφαση της IPC, Ρώσοι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες με τη σημαία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. 

«Η επιτροπή αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ρωσίας. Ρώσοι αθλητές, όμως, μπορούν να λάβουν μέρος σε πέντε αγωνίσματα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις», τόνισε σχετικά σήμερα ο εκπρόσωπος της διεθνούς ομοσπονδίας.

Η IPC έθεσε τη Ρωσία εκτός Παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο το 2016, μετά τις αποκαλύψεις για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα με κρατική… επίβλεψη.

«Αβάσιμες», έχει ήδη χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ για τις φήμες ότι με δική του παρότρυνση είχε αποφασιστεί να κυριαρχήσει η χώρα του στη διοργάνωση του 2014 στο Σότσι, έκανε λόγο για «απολύτως ενορχηστρωμένη και με πολιτικά κίνητρα απόφαση».

TAGS: