Πολιτική

Διαμαρτυρίες, κάγκελα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Ισραηλινό Πρόεδρο (pics)

Διαμαρτυρίες, κάγκελα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Ισραηλινό Πρόεδρο (pics)
Φρούριο θυμίζει το Σύνταγμα με περιπολικά, κάγκελα και αστυνομικούς σε δρόμους και ταράτσες λόγω της επίσκεψης του Ισραηλινού Προέδρου στην Αθήνα. Την ίδια ώρα Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε μια μικρή ομάδα Παλαιστινίων, που αντιδρά στην επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ στην Αθήνα, Ρεουβέν Ριβλίν, λίγο πριν ο ίδιο βρεθεί στο Σύνταγμα προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι Παλαιστίνιοι κρατούσαν σημαίες, καθώς και ένα πανό, που έγραφε «Μποϋκοτάζ στο Ισραηλινό απαρτχάιντ» αλλά οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία. 

Την ίδια ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στο αποκλεισμένο σχεδόν κέντρο της Αθήνας όπου αστυνομικοί περιπολούν στον δρόμο, σε αυτοκίνητα, σε μπαλκόνια και ταράτσες.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μάλιστα, από τις 9 το πρωί της Δευτέρας -και έως ότου να δώσει εντολή η ΕΛ.ΑΣ.- ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα παραμένει κλειστός.

Ακόμη, σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», όπου διαμένει ο κ. Ρίβλιν, στην πλατεία Συντάγματος, με πολλές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Μάλιστα, ήδη οχήματα που είναι παρκαρισμένα σε διάφορα μέρη του κέντρου της Αθήνας απομακρύνονται από τους γερανούς της Τροχαίας.

Το επίσημο πρόγραμμα

Ο κ. Ρίβλιν κατέθεσε το πρωί στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μετέβη στο  Προεδρικό Μέγαρο για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ και της συζύγου του, επίσημο δείπνο.

Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Ρίβλιν θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments