Πολιτική

Άνω κάτω η ακροδεξιά πολυκατοικία

Άνω κάτω η ακροδεξιά πολυκατοικία

Πηγή Φωτογραφίας: [367976] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ακροδεξιά μορφώματα και τοξικές ρητορικές.

Τη δική του απάντηση, μετά το… άδειασμα στο Δήλεσι από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θέλησε να δώσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος: «Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ειδικότερα κάνει λόγο για «παραποίηση» σε δήλωσή του που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που φαίνεται στον τίτλο με τον οποίο το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης έστειλε προς δημοσίευση τη δήλωση-απάντηση στον Ιερώνυμο: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ», αναφέρεται συγκεκριμένα.

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», αναφέρει ειδικότερα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η δήλωσή, δε, που τώρα αναδεικνύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ως παραποιημένη, αφορούσε τη… νουθεσία που έκανε τις προηγούμενες ημέρες προς τους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια να μην πάνε στην εκκλησία, μια δήλωση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι ευρύτερο και έχει να κάνει με τις ρητορικές μίσους, οι οποίες εκτοξεύονται από ακροδεξιούς σχηματισμούς.

Είχε επισημανθεί εγκαίρως, πως τα εν λόγω μορφώματα, αποτελούν ύβρη κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και κίνδυνο για την κοινωνική ειρήνη στη χώρα μας. Κάποιοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Λόγου χάρη η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Νέα Αριστερά, κατέθεσαν υπομνήματα για τη μη συμμετοχή του ενεργούμενου, όπως δέχτηκε ο Άρειος Πάγος, κόμματος με πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε. Ένα τεράστιο «γιατί» πλανιέται πάνω από τη χώρα και σίγουρα δεν είναι τα πανιά του ιστιοπλοϊκού με το ακριβό ενοίκιο και με το οποίο περιοδεύει στο Αιγαίο ο νέος του αρχηγός. Μπορεί τώρα να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, μα στην πραγματικότητα η στάση τους καταγράφηκε ως μικροπολιτική σε μία προσπάθεια προσέλκυσης ψήφων από το ακροδεξιό ακροατήριο.

Η ακροδεξιά στη χώρα μας ανέβηκε στην εξουσία κατά τη διάρκεια της αντισυστημικής φρενίτιδας των αρχών της δεκαετίας του 2010 και του 2020, χάρη στη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε από την ελληνική αριστερά στο σύνολό της, η οποία προσπάθησε να αποκτήσει ασυλία προβάλλοντας την περίφημη ηθική της ανωτερότητα. Οι ακροδεξιές δυνάμεις βρήκαν έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο και απλά προώθησαν και “παρέλασαν” την πραμάτεια τους σε ένα ήδη “εκπαιδευμένο” κοινό που πίστευε ότι οι κακοί ξένοι προσπαθούσαν να διαφθείρουν τη χώρα μας.

Και αφού απέτυχαν να υπονομεύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα και να βυθίσουν τη χώρα στο χάος, άρπαξαν κάθε ευκαιρία (αντιεμβολιστικές, φιλορωσικές, αντιευρωπαϊκές και αντιδυτικές θέσεις, υποστήριξη των εγκληματιών της Χαμάς), για να πείσουν τα πιο καθυστερημένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments