Άγκυρα: Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις! | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 18:58

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών βάλλεται κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, με αφορμή της μη έκδοσης του Κούρδου ακροαριστερού.

Με υπαινιγμούς ότι τα ελληνικά δικαστήρια ενδίδουν σε πολιτικές πιέσεις αντέδρασε η Άγκυρα στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδώσει τον πρώτο από τους εννέα Τούρκους κουρδικής καταγωγής που κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για «άλλο ένα παράδειγμα πως τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η άρνηση του αιτήματος μας για έκδοση προκαλεί μεγάλη απογοήτευση. Η απόφαση που είναι άλλο ένα παράδειγμα πως τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αυτό δεν αρμόζει στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως και στην καλή γειτονία.

Από εδώ και πέρα προσμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να πάρει αποφάσεις μακριά από πολιτικές πιέσεις, να αρμόζουν στο δίκαιο και να είναι δίκαιες».

Νωρίτερα σήμερα, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, όπως ήταν αναμενόμενο, απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση του 60χρονου κουρδικής καταγωγής, Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος, μαζί με άλλους οκτώ ομογενείς του, είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα μας.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, Ευσταθίας Καπαγιάννη, η οποία στην αγόρευσή της τόνισε ότι έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Μεχμέτ Ντογκάν η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την Γαλλία.

TAGS: