Κύπρος: Πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τη γεώτρηση «Καλυψώ» | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 16:30

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον στόχο Καλυψώ, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι σήμερα δεν θα γίνει κάποια ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της γεώτρησης στον στόχο Καλυψώ επειδή δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόοδο των εργασιών στον στόχο και σημείωσε ότι τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και πως χρειάζεται, ωστόσο, χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες όπως έχουν σχεδιαστεί. 

«Είμαστε σε συνεννόηση με τις εταιρείες και πολύ πιθανόν οι ανακοινώσεις να γίνουν την ερχόμενη βδομάδα», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι δεν θα μπει σε λεπτομέρειες και επανέλαβε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία καθώς έχει εντοπιστεί κοίτασμα, υποδεικνύοντας ότι είναι πολύπλοκη η μορφολογία του συγκεκριμένου στόχου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Σε ερώτηση κατά πόσον η ποσότητα του κοιτάσματος είναι εκμεταλλεύσιμη, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι δεν θα μπει σε τέτοιες λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι καθώς «είμαστε και δύο μέρες πριν τις εκλογές, δεν θέλουμε να εκληφθεί ότι προσπαθούμε να χτίσουμε προσδοκίες».

 «Είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία, μέχρι εδώ, οι εργασίες συνεχίζονται, να μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε και με δύο εταιρείες οι οποίες είναι ενταγμένες και στα χρηματιστήρια των χωρών τους. Πρέπει να γίνουν όλα με τον σωστό τρόπο. Δεν θα μας επηρεάσει το γεγονός ότι έχουμε εκλογές».

Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η γεωλογία είναι παρομοίου τύπου με το Ζορ. «Μέχρι εκεί, δεν θα μιλήσω ούτε για ποσότητες, ούτε για οτιδήποτε άλλο».

Σε ερώτηση για ποιό λόγο κάνει τις δηλώσεις αυτές σήμερα, παραμονή των εκλογών, δημιουργώντας έστω και χωρίς να δίνει στοιχεία, κάποιες ελπίδες, και δεν περίμενε μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ο κ. Λακκοτρύπης είπε «γιατί χτίστηκε ακριβώς η προσδοκία ότι ήρθα να ενημερώσω τον Πρόεδρο και ξαφνικά είδαμε ότι επίκειντο ανακοινώσεις. Δεν θα γίνει καμία άλλη ανακοίνωση».

TAGS: