Παγκόσμια Ημέρα Nutella: Υπάρχει, είναι σήμερα και αυτά είναι τα 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη Nutella | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 06:48

Το 2007, μέσα από μια αυθόρμητη πρωτοβουλία, η blogger Sara Rosso αποφάσισε να δημιουργήσει μια ημέρα γιορτής και έμπνευσης για την παγκόσμια κοινότητα της Nutella, μια ημέρα κατά την οποία οι φίλοι της Nutella θα μπορούν να μοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα τη λαχτάρα τους για αυτήν.

Πολύ γρήγορα η Παγκόσμια Ημέρα Nutella έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς οι φανατικοί της φίλοι σε ολόκληρο τον κόσμο αποφάσιζαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τη Nutella μέσα από φωτογραφίες, συνταγές, ποιήματα, μηνύματα και άλλες χαρούμενες στιγμές.

Από το 2015, που Σάρα Ρόσσο (Sara Rosso) μεταβίβασε την Παγκόσμια Ημέρα της Nutella Day στη Ferrero, οι παραγωγοί της Nutella έχουν αποφασίσει να επιλέγουν κάθε χρόνο έναν Πρέσβη Nutella ο οποίος θα αναλαμβάνει να ηγηθεί των εορταστικών εκδηλώσεων και να διασφαλίσει ότι ο θεσμός αυτός θα μεγεθύνεται και θα παραμένει δημοφιλής και στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε τα 10 παράξενα πράγματα για την ιστορία της που σίγουρα δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

1. Δημιουργήθηκε από έναν Ιταλό φούρναρη, ονόματι Πιέτρο Φερέρο το 1940. Η ιδέα του φούρναρη ήταν να παρασκευάσει μια φθηνή εναλλακτική της σοκολάτας η οποία σπάνιζε εξαιτίας του πολέμου. Οι βασικές πρώτες ύλες ήταν τα φουντούκια (μπορούσε να τα προμηθευτεί εύκολα) και λίγο κακάο.

2. Το προϊόν αρχικά ήταν σε στερεά μορφή και ονομαζόταν «πάστα τζιαντούγια». Μπορούσε να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί πάνω σε ψωμί. Σύντομα όμως έγινε κρέμα, με την ονομασία Supercrema.

3. Η ονομασία Nutella προέκυψε από τον συνδυασμό της αγγλικής λέξης nut (=φουντούκι) και της ιταλικής κατάληξης -ella που υποδηλώνει «γλύκα».

4. Η ονομασία Nutella καθιερώθηκε το 1964 όταν το προϊόν εισήχθη για πρώτη φορά στην Αγγλία.

5. Για πολλά χρόνια οι καταστηματάρχες στην Ιταλία πρόσφεραν κέρασμα στα παιδιά των πελατισσών τους μια φέτα ψωμί αλειμμένη με Nutella.

6. To 2012 όταν η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε την αύξηση του φόρου στο φοινικέλαιο (συστατικό της Nutella) ξέσπασε διεθνής καβγάς. Η τροπολογία έγινε γνωστή ως «Φόρος Nutella».

7. Στις αρχές του 2015 πουλιόταν ένα βάζο Nutella κάθε 2,5 δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο.

8. Το 2013 εκλάπησαν 5 τόνοι Nutella αξίας περίπου 16.000 ευρώ από παρκαρισμένο βαν στη Γερμανία.

9. Η ποσότητα του προϊόντος που παρήχθη το 2013 έιναι αρκετή για να αλειφτεί η περίμετρος της Γης 1,4 φορά.

10. Η Nutella κατασκευάζεται από την Ferrero SpA που ανήκε στον γιό του φούρναρη Πιέτρο Φερέρο, Μικέλε, μέχρι τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 2015. Ο Φερέρο εκτιμάται πως ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία – σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται στα 26.8 δισ. Η ίδια εταιρεία κατασκευάζει και τα σοκολατάκια Ferrero Rocher – του Πρέσβη.

TAGS: