Διεθνή

Κύπρος: Σε τρεις εβδομάδες σχηματίζει κυβέρνηση ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Σε τρεις εβδομάδες σχηματίζει κυβέρνηση ο Αναστασιάδης
Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Νίκος Αναστασιάδης έχει χρονική άνεση τριών βδομάδων για να συγκροτήσει τη νέα κυβέρνησή του.

Μετά την 1η Μαρτίου αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά την επανεκλογή του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών χθες Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Νίκος Αναστασιάδης έχει χρονική άνεση τριών βδομάδων για να συγκροτήσει τη νέα κυβέρνησή του. Τη νενομισμένη διαβεβαίωση θα τη δώσει στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον της Βουλής και η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει τα καθήκοντά της μετά την 1η Μαρτίου.

Στενοί συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη τόνιζαν πως δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις επόμενες μέρες ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει ανάπαυλα λίγων ημερών.

Η δοκιμασία την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο Νίκος Αναστασιάδης – σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα – είναι, είναι πώς θα διαχειριστεί το ανεπίσημο ΔΗΚΟ χωρίς να προκαλέσει το επίσημο ΔΗΚΟ, του οποίου τη συνεργασία χρειάζεται εντός και εκτός Βουλής σε ό,τι αφορά στα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Στο Προεδρικό κρατούν τη δήλωση του Νικόλα Παπαδόπουλου με διάθεση επανάληψης της συνεργασίας που είχε οικοδομηθεί στη Βουλή την περίοδο του μνημονίου όταν απαιτήθηκε συνένωση δυνάμεων και δράσεων προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα απευθύνουν χείρα συνεργασίας προς το ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του κόμματος μίλησε για αναξιοπιστία του Νίκου Αναστασιάδη στο μήνυμα του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments