Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος: Να ληφθεί σοβαρά η πρόταση Μακρόν για το χρέος

Προκόπης Παυλόπουλος: Να ληφθεί σοβαρά η πρόταση Μακρόν για το χρέος
Ο Προκόπης Παυλόπουλος αρχικά έκανε μια ιστορική αναδρομή στην αφετηρία της ελληνικής κρίσης και τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, η πρόταση Μακρόν.

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ομιλία του στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό Nouvel Observateur και η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, εξέφρασε την άποψη του να ληφθεί σοβαρά η πρόταση του Εμάνουελ Μακρόν για το χρέος.

”Η Ελλάδα, με τη συμβολή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που στα μεγάλα και τα σημαντικά απέδειξαν ότι ξέρουν να παραμένουν ενωμένες, μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία”, ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

”Η βαθιά και παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση αποτελεί ταυτοχρόνως, κίνδυνο αλλά και πρόκληση για την Ευρωπαϊκής Ένωσης”, προειδοποίησε, ενώ εξήγησε στη συνέχεια γιατί ”η κρίση αυτή μπορεί να ανακόψει την πορεία της Ε.Ε. προς την ολοκλήρωσή της”.

Για το ζήτημα του χρέους, ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, η πρόταση Μακρόν, ενώ τόνισε μάλιστα ότι ”η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και η εντεύθεν διασφάλιση της διαχειρισιμότητάς του επιβάλλεται και εκ του ότι το δημόσιο χρέος συνιστά γενικότερο πρόβλημα της Ε.Ε., και ιδίως της ευρωζώνης”.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανεφέρε: ”Η ανάπτυξη είναι το πιο κατάλληλο όπλο για να αμυνθεί η Ε.Ε. και η ευρωζώνη απέναντι στις απειλητικές επιδράσεις του δημόσιου χρέους”.

”Απαιτείται -σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του- η πλήρης μετατροπή, το ταχύτερο δυνατόν, του ESM σε πραγματικό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments