Διεθνής έκθεση τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Μαρτίου 2018, 12:13 7 Μαρτίου 2018, 12:13

Η έκθεση τεχνολογίας αφορά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Παράλληλα με τη Mobile World Congress πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη και η έκθεση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών 4YFN (4 Years From Now), ενώ σε αμφότερες τις διοργανώσεις η Ελλάδα συμμετείχε με εθνικό περίπτερο.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τζήκας συναντήθηκε με τον διευθυντή προγραμμάτων του Mobile World Capital Barcelona, Έστεμπαν Ρεντόλφι (Esteban Redolfi) και με τη Σαρλότ Ροβίτο (Charlotte Rovito) της 4YFN, με τους οποίους συζήτησε την δυνατότητα συνεργασίας στο εκθεσιακό πεδίο.

Ειδικότερα, διερευνάται η προοπτική υπογραφής μνημονίου ανταλλαγής τεχνογνωσίας με το Mobile World Congress, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo προσκάλεσε στελέχη του φορέα να συμμετάσχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία θα είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ και θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και η δυνατότητα διοργάνωσης αντίστοιχου γεγονότος για νεοφυείς επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη (στα πρότυπα του 4YFN), το οποίο θα αποτελεί καρπό συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo και του Mobile World Congress. 

Η Mobile World Congress 2018 θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη, ενώ η συμμετοχή της χώρας μας συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του Corallia και της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Ετικέτες: