Αναγνωρίστηκαν οι οπλίτες που βασάνισαν σκύλο στο στρατόπεδο | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Μαρτίου 2018, 05:44 26 Μαρτίου 2018, 5:44

Αποτροπιασμό και οργή προκάλεσε το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει δύο οπλίτες να βασανίζουν έναν σκύλο στο στρατόπεδο Κόνιτσας.

Όπως έγινε γνωστό, το ζωάκι αναμένεται να τεθεί υπό τη φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων σήμερα. Όπως έγινε γνωστό από το Σύλλογο το σκυλί το φροντίζει προς το παρόν ένας ηλικιωμένος σε κοντινό χωριό, ενώ σήμερα εκεί πρόκειται να μεταβούν μέλη του φιλοζωικού σωματείου Κόνιτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΣ που επικαλείται ο Σκάι, η έρευνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού φαίνεται να έχει ταυτοποιήσει τους δράστες, οι οποίοι είναι σήμετα πολίτες.

Οι αστυνομικοί περιμένουν την διαβίβαση των στοιχείων των φερόμενων δραστών προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους για κακοποίηση, βασανισμό ζώου, βιντεοσκόπηση της πράξης και άλλα αδικήματα.

Χθες το ΓΕΣ διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Ετικέτες: