Επιμένει ο Ερντογάν για Κύπρο και Αιγαίο: «Δεν υποχωρούμε» | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Μαρτίου 2018, 17:46 28 Μαρτίου 2018, 17:46

Συνεδρίασε στην Τουρκία το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε μηνύματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.

«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου και οι συμπεριφορές της Ελλάδας «που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Πιο αναλυτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε επί 4,5 ώρες και έγινε- μεταξύ άλλων- συνολική αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί αναφέρθηκε ότι συμπερασματικά η στάση της Ελλάδας δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας και αποφασίστηκε ότι η Τουρκία σε υποχωρεί στα συμφέροντα της και τα δικαιώματα της.

Παράλληλα, η Αγκυρα προειδοποίησε ότι θα αναλάβει δράση, αν δεν αποχωρήσουν απευθείας οι αντάρτες από την περιοχή Μπαντζίμπ της Συρίας, αλλά και από περιοχές ανατολικά του Ευφράτη.

Επιπλέον, το Συμβούλιο Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι περιμένει από την ιρακινή κυβέρνηση να εμποδίσει τις επιχειρήσεις του PKK στη χώρα, ιδιαίτερα στις πόλεις Σιντζάρ και Καντίλ. Αν αυτό δεν γίνει, τότε η Τουρκία θα τις εμποδίσει η ίδια, προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γκρίζος Λύκος απειλεί: "Ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους παππούδες σας"

O Ερντογάν πάει στους Ευρωπαίους με βίντεο: "Κανείς δεν θα παίζει με τους Τούρκους"

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία

O Eρντογάν απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ – "Θα μας σέβεστε"

Ετικέτες: