Σερβία: Τηλεφωνική συνομιλία Βούτσιτς – Πούτιν για το Κόσοβο | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Μαρτίου 2018, 04:20 29 Μαρτίου 2018, 4:20

Η τηλεφωνική επαφή των δύο προέδρων έγινε με πρωτοβουλία της σερβικής πλευράς. Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Σερβίας αναφέρεται ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τα προχθεσινά γεγονότα στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσόβου και ζήτησε να τον συμβουλέψει πως να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Πρίστινας. 

Ο Ρώσος πρόεδρος – αναφέρεται στο ανακοινωθέν – τόνισε ότι «η Σερβία αποτελεί τον βασικό εταίρο της Ρωσίας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα στηρίξει τη Δημοκρατία της Σερβίας στον αγώνα της για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Βλ. Πούτιν δήλωσε πως έχει συναίσθηση των πιέσεων που ασκούνται στον πρόεδρο Βούτσιτς και τη Σερβία, και, ως εκ τούτου, τόνισε ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα και θα αντιδρά εγκαίρως, ενώ εξέφρασε την ανάγκη οι δύο πρόεδροι να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αφού καταδίκασε την βίαιη συμπεριφορά κατά των αξιωματούχων της Σερβίας επισήμανε ότι για την Ρωσία μόνο ό, τι γίνεται στο πλαίσιο της διακήρυξης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1999 μπορεί να έχει διεθνή νομική υπόσταση και η διακήρυξη αυτή θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα Ζηλανδία: Θέλουμε να απελάσουμε Ρώσους αξιωματούχους αλλά… δεν έχουμε κανέναν

Οδηγούμαστε σε «ψυχρό πόλεμο» προειδοποιεί Ρώσος πρέσβης στην Αυστραλία

Διώχνει και η Αυστραλία Ρώσους διπλωμάτες

Yπόθεση Σκρίπαλ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελάσει διπλωμάτες της Ρωσίας

Ετικέτες: