Πάνος Καμμένος: Όχι σε άρση ασυλίας του για tweet εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Απριλίου 2018, 12:50 17 Απριλίου 2018, 12:50

Απορρίφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το αίτημα για άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Η μήνυση αφορούσε σχόλιο που είχε αναρτήσει στο Twitter ο υπουργός Άμυνας στις 6/11/2017, με αφορμή το debate των υποψηφίων για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με την έναρξη της διαδικασίας η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε πως o Πάνος Καμμένος τουίταρε κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας, όπως ήταν το εισαγγελικό αίτημα, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία τουΈνταση στην επιτροπή δεοντολογίας για την υπόθεση Καμμένου Θεοδωράκη νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού αντέδρασαν έντονα και για αρκετή ώρα η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, με τους βουλευτές να απαιτούν να προσέλθει στην Επιτροπή ο κ. Καμμένος για να υποστηρίξει πως ό,τι έκανε το έκανε κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Η ένταση δεν άλλαξε πάντως την άποψη της πλειοψηφίας, με συνέπεια στην ψηφοφορία που ακολούθησε και με ψήφους 7 υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών» η Επιτροπή δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και την απέρριψε.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για σκοπιμότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκειμένου να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια, αφού με την εξέλιξη που τελικά δρομολογήθηκε, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 30 βουλευτές για να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΝΕΛ: Μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής
Άδωνις Γεωργιάδης: 48 ώρες μετά τη Ρω δεν έχουμε επίσημη θέση Καμμένου – Τσίπρα
Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: "Όμηροι του τουρκικού καθεστώτος"

Ετικέτες: