Οικονομία

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές
Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές, αφότου οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές  μετά την συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,81% στις 379,93 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από την ανοδική κίνηση στη Wall Street. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε 1,32%, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων και των φόβων για τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στην παγκόσμια οικονομία.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,28% στις 7.636,93 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,91% στις 5,323.53 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 1,06% στις 12,306.00 μονάδες.

Οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, καθώς θεωρείται πως υποχωρεί η πίεση την οποία υφίστατο η Γερμανίδα καγκελάριος από βασικό της εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό να γυρίσει από τις Βρυξέλλες με σχέδιο για τη μείωση της μετανάστευσης.

Αναλυτές εξέφραζαν φόβους ότι σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας θα ασκούνταν τόσο μεγάλη πίεση στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία, που τελικά θα οδηγούσε στη διενέργεια εκλογών στη χώρα, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments