Διεθνή

Αίγυπτος: Αυξάνονται οι νεκροί από τη “ματωμένη Κυριακή των Βαΐων” – Έφτασαν τους 47 (vid)

Αίγυπτος: Αυξάνονται οι νεκροί από τη “ματωμένη Κυριακή των Βαΐων” – Έφτασαν τους 47 (vid)
Στους 47 οι νεκροί έως τώρα, ξεπερνούν τους 150 οι τραυματίες. Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Ένας αστυνομικός παρεμπόδισε τον βομβιστή να εισέλθει στο δεύτερο ναό και εκείνος αμέσως πυροδότησε την βόμβα. Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης.

Απέραντη θλίψη από ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο ISIS που δεν σταματά να σκορπά το θάνατο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όσο περνάνε οι ώρες, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών που επιβεβαιώνονται: η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αίγυπτου και του αραβικού κόσμου, Αλ Αχράμ μιλάει για 47 νεκρούς πλέον: 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου).

Την ίδια ώρα, μεταδίδεται από τα ΜΜΕ πως οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

Η δεύτερη έκρηξη έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, έξω από κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, η έκρηξη οφείλεται σε βομβιστή αυτοκτονίας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός παρεμπόδισε τον βομβιστή να εισέλθει στο εσωτερικό του ναού και εκείνος αμέσως πυροδότησε την βόμβα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.

H στιγμή της έκρηξης:

Πληροφορίες και για τρίτη βόμβα που απενεργοποιήθηκεΑνεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε άλλη χριστιανική εκκλησία της Αλεξάνδρειας, τον οποίο εξουδετέρωσε ειδική ομάδα πυροτεχνουργών της Αιγυπτιακής αστυνομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments