Διεθνή

N. Maduro: Το εκλογικό αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτό απ’ όλους

N. Maduro: Το εκλογικό αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτό απ’ όλους
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, προσερχόμενος να ψηφίσει για τις εκλογές ανάδειξης συντακτικής συνέλευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ζήτησε το αποτέλεσμα της κάλπης να γίνει δεκτό από όλον το πλανήτη, αναφέρει το Associated Press.

Συνοδευόμενος από τους κοντινούς του συμβούλους και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Maduro ψήφισε στις 06:05 τοπική ώρα, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι άλλες φορές, σε μια ώρα που υπήρχε ελάχιστη προσέλευση κόσμου στο εκλογικό κέντρο.

Η αντιπολίτευση της χώρας απέχει από την ψηφοφορία, ενώ η ανάδειξη του σώματος που θα προκύψει από τις κάλπες γεννά εύλογους φόβους ότι θα αντικαταστήσει τη δημοκρατία με ένα μονοκομματικό αυταρχικό σύστημα.

Και αυτό γιατί η συντακτική συνέλευση που θα εκλεγεί θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, αλλά θα διαθέτει εξουσίες που θα υπερβαίνουν τους άλλους θεσμούς της χώρας, όπως το Κογκρέσο το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Μάλιστα ο ίδιος ο Maduro σε τηλεοπτικό του μήνυμα την παραμονή των εκλογών κατέστησε σαφές ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη συντακτική συνέλευση για να κυβερνήσει χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλώνοντας ότι αυτές οι κάλπες αφορούν "την εκλογή μιας δύναμης η οποία πάνω από οποιαδήποτε άλλη εξουσία. 

Θα είναι η υπερδύναμη".

Επίσης έκανε σαφές ότι η συντακτική συνέλευση που θα προκύψει θα αφαιρέσει την ασυλία από τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές και θα κλείσει στη φυλακή τουλάχιστον έναν από αυτούς, δηλαδή τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Freddy Guevara. Μάλιστα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά για αυτόν ο Maduro, "αυτός ο μικρός Χίτλερ έχει σίγουρο το κελί".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments