Διεθνή

Ουκρανία: Λογαριασμοί bots που αντιτίθενται στον πόλεμο μπλοκάρονται από το Telegram

Ουκρανία: Λογαριασμοί bots που αντιτίθενται στον πόλεμο μπλοκάρονται από το Telegram

Πηγή Φωτογραφίας: .forbes.com

Η υπηρεσία Τύπου του Telegram δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Έναν αριθμό επίσημων λογαριασμών bots που αντιτίθενται στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μπλοκάρει η διαχείριση της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας GUR.

«Σήμερα, η διαχείριση της πλατφόρμας Telegram μπλόκαρε αδικαιολόγητα έναν αριθμό επίσημων bots που αντιτάχθηκαν στη στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του κύριου bot της Intelligence», ανέφερε η GUR σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Παρά τον αποκλεισμό του bot μας – τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ασφαλή».

Η υπηρεσία Τύπου του Telegram δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Ένα bot είναι μια εφαρμογή λογισμικού που μπορεί να τρέχει μόνη της ακολουθώντας οδηγίες και είναι προγραμματισμένη να εκτελεί συγκεκριμένες εργασίες. Μπορεί να μιμείται τη συνομιλία με ανθρώπους, μεταξύ άλλων, ή να συλλέγει περιεχόμενο.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram με έδρα το Ντουμπάι, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιδρύθηκε από τον ρωσικής καταγωγής Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2014, αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις κυβερνητικές απαιτήσεις να κλείσει τις κοινότητες αντιπολίτευσης σε μια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία είχε πουλήσει.

Μετά την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, το Telegram έγινε εργαλείο και για τις δύο κυβερνήσεις και τόπος για την ανάρτηση και την πρόσβαση σε αφιλτράριστες πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, οι κυβερνητικοί φορείς και τα δημόσια πρόσωπα τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία λειτουργούν κανάλια περιεχομένου στο Telegram.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσιεύει τις καθημερινές του βιντεοσκοπημένες ομιλίες στην εφαρμογή, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του προειδοποιούν για αεροπορικές επιδρομές και καταγράφουν τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

Το Κρεμλίνο ανακοινώνει τις δραστηριότητες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Telegram, ενώ η αντιπολίτευση της Ρωσίας συγκεντρώνει υποστήριξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments