Πολιτική

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά ο Κασσελάκης – «Δίνει άλλοθι στις γυναικοκτονίες»

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση ζητά ο Κασσελάκης – «Δίνει άλλοθι στις γυναικοκτονίες»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τα όσα είπε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, για την γυναικοκτονία και τη θέση της γυναίκας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του υποτιμούν τη γυναικεία φύση

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τα όσα είπε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, για την γυναικοκτονία και τη θέση της γυναίκας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media ζητά να αποπεμφθεί ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος από την κυβέρνηση και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για τις δηλώσεις του πως «το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές», «για να τίκτει» και πως «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Οι δηλώσεις του που προκάλεσαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ο κ. Βαρτζόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Livemedia» πριν από λίγες εβδομάδες, είπε πως «σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίου όντος, το αρσενικό είναι πιο επιθετικό, γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό, κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο κ.Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι ψυχίατρος, αναφερόμενος στα περιστατικά επιθετικότητας από νέους, είπε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός, επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα».

Βαρτζόπουλος: Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook απαντά σε όσα του καταλογίζουν με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη θέση της γυναίκας και τη γυναικοκτονία.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος υπερασπίζεται τις δηλώσεις του πως «το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές για να τίκτει, η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής.

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: «Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων φτάνει στο σημείο άρνησης και της απλής λογικής. Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments