Διεθνή

Προεδρικές εκλογές Αυστρία: Επανεκλογή από τον πρώτο γύρο εξασφαλίζει ο Βαν ντερ Μπέλεν

Προεδρικές εκλογές Αυστρία: Επανεκλογή από τον πρώτο γύρο εξασφαλίζει ο Βαν ντερ Μπέλεν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας ήταν το μόνο κόμμα στο κοινοβούλιο που πρότεινε υποψήφιο εναντίον του προέδρου

Ο Αυστριακός Πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν εξασφάλισε μια δεύτερη εξαετή θητεία κερδίζοντας περισσότερο από το 50% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής για να αποφύγει τον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις που δόθηκαν αμέσως μετά την ψηφοφορία.

Κανένα από τα κύρια κεντρώα κόμματα δεν παρουσίασε υποψηφίους στις εκλογές, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη και των δύο υποστήριξαν τον Βαν ντερ Μπέλεν, πρώην ηγέτη των Πρασίνων. Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας ήταν το μόνο κόμμα στο κοινοβούλιο που πρότεινε υποψήφιο εναντίον του προέδρου. 

Οι αρχικές προβλέψεις στην Αυστρία, με βάση την καταμέτρηση από τα εκλογικά τμήματα που έκλεισαν νωρίτερα την ημέρα, έχουν αποδειχθεί αξιόπιστες στο παρελθόν. Τα τελευταία εκλογικά τμήματα που έκλεισαν περιλαμβάνουν αυτά στις πόλεις της Βιέννης και του Ίνσμπρουκ.

Μια ξεχωριστή προβολή του ARGE Wahlen για το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων APA έβαλε τον Van der Bellen στο 55,9% και τον Rosenkranz στο 17,9%, με βάση το 62% των ψήφων που καταμετρήθηκαν.

Ο Αυστριακός πρόεδρος εκτελεί σε μεγάλο βαθμό έναν τελετουργικό ρόλο, αλλά έχει επίσης σαρωτικές εξουσίες που σημαίνει ότι επιβλέπει μεταβατικές περιόδους και αναταράξεις. Ο Van der Bellen έχει χτίσει τη φήμη ότι έχει σταθερό χέρι και ήρεμο τρόπο, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments