Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 30χρονος που δήλωσε τζιχαντιστής

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 30χρονος που δήλωσε τζιχαντιστής
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα τζιχαντιστής περίπου 30 ετών που συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Ο τζιχαντιστής ήρθε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην υπηρεσία ασύλου καθώς ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ο 30χρονος βρέθηκε στη χώρα μας προερχόμενος από τη Συρία, όπου εκεί υπηρετούσε στις τάξεις του ISIS. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Ακολούθως φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. 

Πριν από λίγο καιρό η σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία, υποστηρίζοντας ακόμη στην καταγγελία της ότι ο 30χρονος είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. 

Ο 30χρονος πριν από λίγες ημέρες πήγε στις υπηρεσίες ασύλου στην Αλεξανδρούπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του για το άσυλο και καθώς υπήρχε η καταγγελία της συζύγου του, συνελήφθη. 

Μετά τη σύλληψη του ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, όπως μεταδίδει το alexpoli.gr.

Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη και την ομολογία της δράσης του, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε οικία που διέμενε στην Αθήνα όπου εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δράση του στη Συρία, κάτι που προφανώς δείχνει και την επικινδυνότητα του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments