Ελλάδα

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη: Ζούσε ένα χρόνο στην Ελλάδα

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη: Ζούσε ένα χρόνο στην Ελλάδα
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη. Ο 32χρονος άνδρας, που ζούσε ένα χρόνο στην Ελλάδα, ομολόγησε ότι είχε πολεμήσει στη Συρία ως μαχητής του ISIS.

Σε "κόκκινο συναγερμό" είναι η ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη. Ο 32χρονος άνδρας, ο οποίος ζούσε ένα χρόνο στην Ελλάδα, ομολόγησε ότι έχει πολεμήσει στη Συρία με τον ISIS.

Ο 30χρονος φέρεται να έχει μείνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Στόχος του, ήταν να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το alexpoli.gr, ο 32χρονος τζιχαντιστής έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη ελληνική πόλη, ώστε να παρουσιαστεί στην εκεί υπηρεσία ασύλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Ακολούθως φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. 

Ο 32χρονος υπηρετούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Κατά διαστήματα φέρεται να είχε μείνει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση. 

Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη. σύμφωνα με πληροφορίες. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σύμφωνα με το alexpoli.gr. 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές στην Αθήνα. Ο 32χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε και έτσι έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα. Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έρευνα στο σπίτι όπου είχε διαμείνει ο 32χρονος το διάστημα που έμεινε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν φωτογραφίες του ίδιου με σημαίες του ISIS αλλά και με άλλους τζιχαντιστές.

Επίσης, εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε. Να σημειωθεί ότι ο 32χρονος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο τζιχαντιστής ίσως και σήμερα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 32χρονου αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του. Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».

Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 30χρονος που δήλωσε τζιχαντιστής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments