Τεχνολογία

Στίβεν Χόκινγκ: 1.000 χρόνια ζωής ακόμη μένουν στη Γη

Στίβεν Χόκινγκ: 1.000 χρόνια ζωής ακόμη μένουν στη Γη
Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε πως για να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος, θα πρέπει να διαφύγουμε σε κάποιον άλλο κατοικίσιμο πλανήτη, καθώς με την πάροδο του χρόνου, το μέλλον φαντάζει όλο και πιο δυσοίωνο.

​Σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ οι μέρες μας είναι μετρημένες – εκτός κι αν βρούμε έναν νέο πλανήτη για να κατοικήσουμε, όπως αναφέρει το Business Insider.

Kατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο αναγνωρισμένος θεωρητικός φυσικός, είπε ότι η ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη έχει μόνο 1.000 χρόνια ζωής μπροστά της.

Στα 74 του, ο Χόκινγκ έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για την καταδικασμένη μοίρα μας, και έχει επισημάνει τους κινδύνους που κρύβει ο πυρηνικός πόλεμος καθώς και η επερχόμενη απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Έχει υπογραμμίσει επίσης ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της ανθρωπότητας.

Η μόνη μας ελπίδα είναι να βρούμε άλλον πλανήτη για να κατοικήσουμε, σύμφωνα με τον Χόκινγκ.

«Θα πρέπει να κάνουμε κάτι για το μέλλον της ανθρωπότητας. Δεν νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα επιβιώσει για περισσότερο από 1.000 χρόνια αν δεν διαφύγει από τον εύθραυστο πλανήτη μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments