Γεύση

Σοκολατάκια με κάστανο

Σοκολατάκια με κάστανο
Οι γιορτές πλησιάζουν και δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο για τις φοντανιέρες σας από τα σοκολατάκια με κάστανο.

Υλικά για τα σοκολατάκια με κάστανο:

180 γρ. καλή κουβερτούρα, όσο πικρή θέλετε500 γρ. κάστανα6 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό3/4 φλ.τσ. ζάχαρη1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα3 κ.σ. μπράντυ για την επικάλυψη:400 γρ. κουβερτούρα 1 φλ.τσ. καλό κακάο σε σκόνηχάρτινες θήκες για σοκολατάκια 

Εκτέλεση:

Πλένουμε, χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζουμε ζεστά και τα κομματιάζουμε ψιλά με το χέρι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε τα κάστανα. 

Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό). Την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου μαζί με το μπράντυ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πάλι καλά.Όταν κρυώσει ώστε να πλάθεται, σχηματίζουμε μπαλάκια περίπου 3 εκ. διαμέτρου. Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθούν. 

Για να τα καλύψουμε με σοκολάτα, λυώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, αλλά να είναι ρευστή. Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος το κακάο και στρώνουμε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. 

Προσεκτικά, κυλάμε μέσα ένα-ένα μπαλάκι να τυλιχτεί, κατόπιν το κυλάμε στο κακάο και το ακουμπάμε στην πιατέλα να κρυώσει. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλα τα σοκολατάκια από πάνω με κακάο και τοποθετούμε ένα-ένα στο χαρτάκι του. 

Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία μέχρι 18ο, για δυο μέρες ή στο ψυγείο, αλλά τα βγάζουμε αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments