Γεύση

Glühwein: Δείτε πώς θα το φτιάξετε και εσείς το απόλυτο κρασί των γιορτών τώρα που κάνει κρύο

Glühwein: Δείτε πώς θα το φτιάξετε και εσείς το απόλυτο κρασί των γιορτών τώρα που κάνει κρύο
Glühwein, το ζεστό και δημοφιλές κρασί των γιορτών.

Το ζεστό αυτό ποτό είναι δημοφιλές την περίοδο των Χριστουγέννων σχεδόν σ’ όλες τις βόρειες χώρες, και είναι γνωστό ως Glühwein (λαμπερό κρασί) ή glogg ή γενικά, ως mulled wine (ζεστό κρασί). Η καταγωγή του mulled wine λέγεται ότι βρίσκεται στον μεσαίωνα, όπου η χρήση μπαχαρικών σε ζεστό ποτό είχε θεραπευτικές ιδιότητες. 

Γράφει η Έπη Τρίμη

Τα υλικά για να φτιάξετε το δικό σας Glühwein

1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί ½ φλιτζάνι μπράντυ ή ρούμι ή kirsch (λικέρ κεράσι ), (προαιρετικά)1 φλιτζάνι νερόΟ χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι και στη συνέχεια τα φλούδια τουΤα φλούδια από ένα λεμόνιΤα φλούδια από ένα lime (προαιρετικά)Μισό φλιτζάνι σιρόπι αγαύης (για υγιεινή σύνθεση…) ή ζάχαρη5-6 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)1 μεγάλο μοσχοκάρυδο1 ξύλο κανέλλας1 ξύλο βανίλιας2 αστεροειδείς γλυκάνισους

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί σ’ ένα μεγάλο σκεύος και τα ζεσταίνετε σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου μισή ώρα. Το υγρό πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού αλλά να μην βράσει, για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ. Αντίθετα σε σιγανή φωτιά θα εκχυλίσει τα αρώματα και τις γεύσεις από τα μπαχαρικά και τα εσπεριδοειδή και θα φτάσει σε πολύ καυτή θερμοκρασία.

Όταν θα μειωθεί αναπόφευκτα το υγρό μετά από μισή ώρα στη φωτιά, θα προσθέσετε ακόμα μισό φλιτζάνι κρασί και θα γίνει σαν ελαφρύ σιρόπι. Όταν ετοιμασθεί, θα το σερβίρετε σε κεραμικά ή πυρίμαχα φλιτζάνια με κουτάλα – σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το υγρό. Αν μείνει, όσο μείνει μπορείτε να το ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Φτιάχνετε 4-6 φλιτζάνια.

Διαβάστε επίσης: Gluhwein, το κρασί που αγαπούν στη Βόρεια Ευρώπη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments