Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τη Novartis

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τη Novartis
Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη με φ΄ντο την προανακριτική της Novartis εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«H στάση του κ. Μητσοτάκη, αποδεικνύει απολύτως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλώς πιθανός σύμμαχος της Novartis, όπως η ίδια η εταιρεία των χαρακτήριζε τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά βρίσκεται προσωπικά στον πυρήνα του σκανδάλου και της προσπάθειας συγκάλυψης του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis, από τη στιγμή που δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Γεωργιάδη, εκφράζοντας τη θέση ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί «να αποδειχθεί θρυαλλίδα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ακροδεξιά ηγετική ομάδα που έχει συγκροτήσει στο εσωτερικό του κόμματος».

«Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του κ. Γεωργιάδη στην οποία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την κατακραυγή των τελευταίων ημερών παραδέχεται ότι έχει καταθέσει την παραίτηση του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δηλώνει ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή» είπε ακόμη.

Πρόσθεσε δε ότι «Καταρχάς να σημειώσω ότι αυτή η κίνηση, αν και ομολογείται καθυστερημένα, είναι καλοδεχούμενη, όμως οφείλω να πω ότι ταυτόχρονα από μόνη της κατεδαφίζει το αφήγημα της ΝΔ αλλά και των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου περί σκευωρίας. Οι πιέσεις εξάλλου που ασκούνται και από πρόσωπα του συντηρητικού χώρου για την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη συνηγορούν υπέρ αυτού. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτή την εν λόγω παραίτηση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί αλλά και για όσα πιθανόν να αποκαλυφθούν στο μέλλον».

Η επιστολή παραίτησης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», απαντά στη χθεσινή προτροπή του δημοσιογράφου Μανόλη Κοττάκη, να παραιτηθεί «διευκολύνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, από την αρχή της υπόθεσης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει να μην την κάνει αποδεκτή.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «ο πρόεδρος δε συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο, στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Άλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε στενή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμιά από αυτές τις συκοφαντίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments