Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Άνοιγμα λογαριασμών των 10 πολιτικών προσώπων ζητεί η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Υπόθεση Novartis: Άνοιγμα λογαριασμών των 10 πολιτικών προσώπων ζητεί η Εισαγγελέας Διαφθοράς
Το άνοιγμα και την έρευνα όλων των περιουσιακών στοιχείων των 10 εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, ζητεί σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με παραγγελία της προς τις τράπεζες η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζητεί στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών δεδομένων για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην δικογραφία της Novartis.

Με το έγγραφο της, το οποίο εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα καθώς και στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου, η κα Τουλουπάκη ζητεί να της διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων, τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων καθώς και άυλων περιουσιακών δεδομένων, όπως μετοχές κλπ τόσο για τους 10 πολιτικούς που αναφέρονται στην δικογραφία, όσο και για τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως αφορά τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και άλλα 28 πρόσωπα, μέλη των οικογενειών των 10 πολιτικών.

Αντίστοιχες παραγγελίες για άνοιγμα λογαριασμών κλπ, έχουν δοθεί από την κ. Τουλουπάκη και για εκατοντάδες μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λάβρος ο Σαμαράς: Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα λογοδοτήσουνΠροανακριτική Novartis: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν το φάκελο στη ΔικαιοσύνηΠότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα για τη NovartisΈνα μήνα παράταση στην προανακριτική της υπόθεσης Novartis αποφασίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments