Ελλάδα

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage
O άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο άτυχος χειριστής του μοιραίου Mirage 2000-5 είχε γεννηθεί στις 3 Ιουνίου 1984 στο Μαυροβούνι Καρδίτσας και ήταν 34 ετών. Μάλιστα έχει οικογένεια και τρία παιδιά, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός. Ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

Την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Το χρονικό της πτώσης

Το αεροσκάφος κατέπεσε μεταξύ Λήμνου και Χίου. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι "έχουμε απώλεια επαφής αεροσκάφους 9 ναυτικά μίλια βορειοαανατολικά της Σκύρου". 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5.  Το μαχητικό αεροσκάφος συμμετείχε σε επιχείρηση μαζί με άλλα τρία ίδιου τύπου αεροσκάφη και όταν επέστρεφαν για προσγείωση ένας από τους πιλότους ανάφερε ότι δεν είναι μαζί τους το ένα αεροσκάφος. Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην περιοχή δεν πετούσε τουρκικό αεροσκάφος.

Από τις έρευνες του Λιμενικού όσο και τις έρευνες των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκαν στις 3 το μεσημέρι συντρίμμια του μοιραίου Mirage και η βάρκα που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του πιλότου.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετείχε ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά. Στις έρευνες συνδράμουν σκάφη και από Σκόπελο και Σκύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα έχει χαθεί από τις 12:15. Tο μαχητικό αεροσκάφος ήταν σε επιχείρηση μαζί με άλλo ένα όταν επέστρεφαν για προσγείωση ο ένας από τους πιλότους ανάφερε ότι δεν είναι μαζί του το ένα αεροσκάφος. Από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός και γίνονται παντού έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στην επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρονταν τα εξής:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν ότι στην περιοχή που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε κανένα τουρκικό αεροσκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πτώση Mirage: Σε ανοιχτή γραμμή το Μαξίμου με το Πεντάγωνο

Πτώση Mirage: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία από πτώση μαχητικού αεροσκάφους

EFES 2018: Η αποβατική άσκηση που ετοιμάζουν οι Τούρκοι απέναντι από τη Χίο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments