Διεθνή

Βλαντιμίρ Πούτιν: Πράξη επιθετικότητας το πλήγμα στη Συρία – Παραβιάστηκαν οι διεθνείς κανόνες

Βλαντιμίρ Πούτιν: Πράξη επιθετικότητας το πλήγμα στη Συρία – Παραβιάστηκαν οι διεθνείς κανόνες
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταδίκασε την επίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Συρία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία. Συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε ως πράξη επιθετικότητας το πλήγμα των δυτικών δυνάμεων στη Συρία και ζήτησε να συγκληθεί αμέσως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η Ρωσία καταδικάζει με τον πιο σοβαρό τρόπο την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιώτες βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της χτύπησαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, τόνισε ακόμη.

«Με αυτές τις ενέργειες, το μόνο που θα πετύχει η Ουάσινγκτον είναι να προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή», συμπλήρωσε.

Τερέζα Μέι: Σωστή και νόμιμη η στρατιωτική επιχείρηση 

Για στοχευμένες και συντονισμένες επιθέσεις με στόχο την εξάλειψη του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και την αποτροπή της χρήσης του, έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες μετά την επίθεση στη Συρία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

"Δεν ήταν επιτυχής μια προσπάθεια δια της διπλωματίας"Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την επιτυχία της επίθεσης, λέγοντας ότι, αυτές ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά κατά αμάχων στη Ντούμα της Συρίας, από την οποία προέκυψαν «οδυνηρές εικόνες» με «αθώες οικογένειες που … αναζητούσαν καταφύγιο».

Μέρκελ: Απαραίτητη και κατάλληλη η επιχείρηση

Την υποστήριξή της στην στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά της Συρίας, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος.

Μάλιστα η Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την επιχείρηση «απαραίτητη και κατάλληλη» για την αποτροπή των Σύρων από την περαιτέρω χρήση χημικών όπλων.

Τουσκ: Η Ε.Ε. θα παραμείνει στο πλευρό των συμμάχων της

Η Ε.Ε. «θα παραμείνει στο πλευρό των συμμάχων της με το μέρος της δικαιοσύνης» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά από τα δυτικά πλήγματα κατά της Συρίας.

«Τα πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ξεκάθαρα πως το συριακό καθεστώς, μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν, δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον χωρίς κόστος», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ συγκαλεί η Ρωσία

Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ και των σύμμαχων τους στη Συρία, τα οποία κατήγγειλε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοινωσή του το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αντόνιο Γκουτέρες: Καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Συρία: Καταρρίψαμε το ένα τρίτο των πυραύλων

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τη Συρία (vid)

Συρία: Μήνυμα προς την Δύση – Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments