Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών προς Τουρκία: Τα Ίμια είναι ελληνικά

Υπουργείο Εξωτερικών προς Τουρκία: Τα Ίμια είναι ελληνικά
Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στα όσα ισχυρίζεται η Τουρκία για τα Ίμια.

Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. «Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο, εκείνη απαντά με μία ανακοίνωση προκλητικής καταστρατήγησής του. Επαναλαμβάνει μία κατάφωρα παράνομη θέση, αγνοώντας ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. 

Η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων είναι σαφής και αναμφισβήτητη σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, των Ιταλο-τουρκικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Για άλλη μια φορά η κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία της προκάλεσε παραλογισμούς. Την καλούμε να συνέλθει και να αξιοποιήσει τις διαπιστώσεις της έκθεσης της Επιτροπής ως ένα χρήσιμο εργαλείο αυτοκριτικής προς βελτίωση της εικόνας της, τόσο έναντι της κοινής της γνώμης όσο και έναντι της διεθνούς κοινότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών έχει τίτλο «ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με επανάληψη ανυπόστατων ισχυρισμών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια». Αν μη τι άλλο, η λέξη «επανάληψη» έχει στόχο να υποβαθμίσει την δήλωση της τουρκικής διπλωματίας ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζάεφ: Όχι σε ονομασία erga omnes και αλλαγή του Συντάγματος

Κύκλοι υπΕΞ: Τα εθνικά θέματα είναι πιο σοβαρά από την κα. Σπυράκη

Σκοπιανό: Όλο το χρονικό από το 1991 έως σήμερα

ΠΓΔΜ: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ζάεφ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments