Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Την Παρασκευή η απολογία της 22χρονης φοιτήτριας

Νέα Σμύρνη: Την Παρασκευή η απολογία της 22χρονης φοιτήτριας
Σε βάρος της νεαρής μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας. Η 22χρονη γέννησε στην μπανιέρα. Έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ψαλίδι. Τύλιξε το βρέφοςμε σεντόνι, το έβαλε μέσα στη σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί η 22χρονη φοιτήτρια που κατηγορείται για παιδοκτονία μετά από προθεσμία που έλαβε από την 15η Τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, Αλέξανδρο Αλεξιάδη η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «Μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

"Φοβόταν μην το δει η μητέρα της. Το γέννησε στην μπανιέρα. Έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ψαλίδι. Το τύλιξε με σεντόνι, το έβαλε μέσα στη σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι" αναφέρουν οι αστυνομικοί για τους λόγους και τον τρόπο που η 22χρονη κοπέλα, πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας, που εντοπίστηκε νεκρό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη. 

H 22χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική. Σε βάρος της νεαρής γυναίκας ο αρμόδιος ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της είχαν πάρει κατάθεση λίγο μετά την εύρεση του νεκρού βρέφους και είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά στην υγεία της. Είχαν επίσης εκτιμήσει πως ενδεχομένως η μητέρα του μωρού να «κρυβόταν» σε κάποιο από τα διαμερίσματα από το σύμπλεγμα των πέντε πολυκατοικιών που έβλεπαν στον ακάλυπτο όπου εντοπίστηκε το άτυχο παιδί. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που αποφάσισαν να της πάρουν δείγμα DNA, το οποίο τελικά ταυτοποιήθηκε με αυτό του νεκρού μωρού και συνελήφθη. Η 22χρονη φοιτήτρια ΙΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι και ενώ βρισκόταν στα ΤΕΙ Καλαμάτας, στο πλαίσιο σχέσης με έναν συνομήλικό της έμεινε έγκυος. Όταν το αποκάλυψε, ο νεαρός πανικοβλήθηκε και εξαφανίστηκε. Εκείνη αποφάσει να κρατήσει το παιδί.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των τελευταίων ερευνών, είχαν εντοπίσει κάποιες «απουσίες» ενοίκων πολυκατοικιών και είχαν εξετάσει υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και οικιών της περιοχής σε μία προσπάθεια εντοπισμού ύποπτων κινήσεων ατόμων το επίμαχο χρονικό διάστημα, όπως και κάδους απορριμμάτων της περιοχής, χωρίς να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Το πιθανότερο αίτιο θανάτου, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστού, είναι η ασιτία, η έλλειψη φροντίδας τις πρώτες στιγμές της ζωής του, το βραδινό κρύο και οι κακουχίες. Το βρέφος δεν είχε εξωτερικές κακώσεις κάτι που έκανε τους αστυνομικούς- από την πρώτη στιγμή- να εκτιμούν πως αφέθηκε ζωντανό πάνω στο δίχτυ-τέντα, που είχε απόσταση 2,5 μέτρων από το έδαφος, είτε μετά από την πτώση του, έκανε… τραμπολίνο πάνω σε αυτό χωρίς να προκληθούν θανατηφόρα τραύματα. Τραγική διαπίστωση των αστυνομικών είναι πως το βρέφος έμεινε τουλάχιστον 10-12 ώρες ζωντανό πριν αφήσει την τελευταία του πνοή από την ασιτία και έλλειψη φροντίδας, ενώ κανείς δεν αντελήφθη το αρχικό του κλάμα. Πέρασαν άλλες… 12 ώρες έως τη στιγμή του εντοπισμού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα Σμύρνη: Ένταλμα σύλληψης για παιδοκτονία σε βάρος της 22χρονης που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτοΣοκ στη Νέα Σμύρνη: Η 22χρονη γέννησε μόνη της στη μπανιέρα και πέταξε το μωρό στον ακάλυπτοΝέα Σμύρνη: 22χρονη φοιτήτρια η μητέρα του νεκρού βρέφοςΝέα Σμύρνη: Θρίλερ με το νεκρό βρέφος – Τι δείχνουν οι έρευνες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments