Ελλάδα

Ελεύθερος κάτω από δρακόντεια μέτρα ο Τούρκος αξιωματικός – Μια “στρατιά” στην φύλαξή του

Ελεύθερος κάτω από δρακόντεια μέτρα ο Τούρκος αξιωματικός – Μια “στρατιά” στην φύλαξή του
Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφέθηκε ένας από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν με τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρέλαβαν, μετά την απελευθέρωσή του, τον Τούρκο στρατιωτικό, τον οποίο θα φρουρούν επί 24ώρου βάσεως.

Πρόκειται για τον Süleyman Özkaynakçı, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται σαν πραξικοπηματίες από το καθεστώς Ερντογάν δέφυγαν στην Ελλάδα. 

Η μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση διαμονής του Τούρκου αξιωματικού, η οποία έχει καθοριστεί από τις ελληνικές Αρχές, θα φυλάσσεται επίσης από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων.

Για τη φύλαξη του Τούρκου στρατιωτικού έχει επιστρατευτεί ένας μικρός στρατός, 80 με 90 αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ βρίσκονται περιμετρικά της οικίας του Τούρκου αξιωματικού, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εντός και εκτός σπιτιού, δέκα αστυνομικοί βρίσκονται στον περίβολο, ενώ έξω από το σπίτι του βρίσκονται δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ.

Επίσης θα υπάρχει διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στην περιοχή και δύο περιπολικά ενώ θα υπάρχει και ψηφιακή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό πέπλο ελέγχου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Τούρκου αξιωματικού είναι ίδια με εκείνα που είχαν ληφθεί για τη φύλαξη του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωράκης: Τα ανατολίτικα παζάρια του Ερντογάν δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίεςΑπάντηση Άγκυρας σε Γιούνκερ: «Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν»Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούςΞεσπάθωσε κατά της Τουρκίας ο Γιούνκερ μέσα από την ελληνική Βουλή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments