Πολιτική

Τσίπρας: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της (vid)

Τσίπρας: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά, ότι ” η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της”.

Βρισκόμαστε εδώ σε μια συνάντηση που έχει γίνει θεσμός και πλέον παίρνει σάρκα και οστά μια στρατηγική συνεργασία, είμαστε τρεις χώρες που μας βρέχουν τα ίδια νερά της Μεσογείου, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευμάρεια και τη συνεργασία, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εμβληματικό τον αγωγό East Med, και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του έργου διασυνδεσιμότητας στην εξέλιξη του. ”Αυτό το έργο δεν είναι μόνο ενεργειακό, αλλά υψίστης γεωστρατηγικής συνεργασίας” τόνισε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας ότι η συμφωνία θα υπογράφει εντός του 2018.

Τέλος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, συζητήθηκαν και συνεργασίες για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και το περιβάλλον με αιχμή τη θαλάσσια ρύπανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Λευκωσία o Τσίπρας για την 4η Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Συνάντηση Τσίπρα – Νετανιάχου – Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο (pics)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments