Αθλητισμός

Ο σύγχρονος ΠΑΟΚ στην Ευρώπη!

Ο σύγχρονος ΠΑΟΚ στην Ευρώπη!
Ο ΠΑΟΚ έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακή σταθερότητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, από τα τελευταία επτά χρόνια ο Δικέφαλος έχει συμμετάσχει τα έξι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Aς δούμε αναλυτικά τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στις τρεις διαφορετικές διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Την σεζόν 2010-2011 ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στο Eurocup. Κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο και αντιμετώπισε τις Μπενετόν, Εστουντιάντες και Σορλέ. Ωστόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, καθώς τερμάτισε 3ος με σερί 3-3.

Η έλευση του Μπάνε Πρέλεβιτς το καλοκαίρι τους 2011 έφερε και την συμμετοχή του Δικεφάλου στην διοργάνωση που του αρμόζει, αν και στη διαδικασία των προκριματικών. Οι ασπρόμαυροι συμμετείχαν στον προκριματικό γύρο της Euroleague και αποκλείστηκαν από την Γαλατασαράι με 77-64. O Δικέφαλος όμως παρά τον αποκλεισμό του από την Euroleague, συνέχισε στο Eurocup.

Στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών.

Αυτά τα προβλήματα δεν επέτρεψαν την ομάδα να αγωνιστεί στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Την σεζόν 2013-2014 ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε μόλις για μια νίκη να προκριθεί στην φάση των 32 του Eurocup, αφού τερμάτισε με σερί 5-5 στην 5η θέση, κάτω από την 4η Άνκαρα που είχε σερί 6-4.

Το ρόδι έσπασε την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε τις προηγούμενες χρονιές και να προκριθεί στους 32 του Eurocup, τερματίζοντας 2ος στον όμιλο, πίσω μόνο από το μεγαθήριο της Λοκομοτιβ Κουμπάν. Στο Last32 ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τις Καντού, Λιμόζ και με την Κίμκι, η οποία κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Οι ασπρόμαυροι πανηγύρισαν μόλις μια νίκη με την Καντού και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του θεσμού.

Την περσινή χρονιά 2015-2016 ο ΠΑΟΚ επανάλαβε την πρόκριση στους 32, αλλά αυτήν την φορά, για λίγο δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16 του Eurocup. Ο Δικέφαλος τερμάτισε τρίτος στον όμιλο του στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο κληρώθηκε ξανά με την Λιμόζ, με την αήττητη έως τότε Βαλένθια και με την Όλντενμπουργκ.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στην δεύτερη αγωνιστική της φάσης των 32, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες περσινές εμφανίσεις της, επικρατώντας της Λιμόζ στο Παλατάκι. Παρ’όλα αυτά, έχασε την πρόκριση, εξαιτίας των δύο ηττών από την Όλντενμπουργκ…

Φέτος ο ΠΑΟΚ διακρίνεται για μια ακόμη φορά εκτός συνόρων. Προκρίθηκε στην φάση των 24 του FIBA Champions League, ενώ πραγματοποιώντας μεγάλη έκπληξη για πολλούς, απέκλεισε την Παρτιζάν και προκρίθηκε στους 16 της νεοσύστατης διοργάνωσης. Πλέον πανηγύρισε νίκη επί του πρωτοπόρου της ΑCB Tενερίφης κι άπαντες ελπίζουν να προκριθεί μετά από χρόνια στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

πηγή:  inpaok.com 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments