Αθλητισμός

Κερδίζει πόντους ο Χιμένεθ για τη νέα χρονιά!

Κερδίζει πόντους ο Χιμένεθ για τη νέα χρονιά!
Η… όλο νόημα ατάκα του Μελισσανίδη για «την ΑΕΚ που θέλουμε να βλέπουμε» και ο διαφορετικός Χιμένεθ σε σχέση με το 2011. Το SDNA έχει το ρεπορτάζ για το μέλλον του Ισπανού στην «Ένωση».

​Έχουν περάσει μόλις 54 μέρες από εκείνο το βράδυ της 19ης Ιανουαρίου, όταν η ΑΕΚ επισημοποίησε την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, έξι χρόνια μετά τη «θυελλώδη» αποχώρηση του Ισπανού από τα Σπάτα.

Ήταν μια επιστροφή που είχε αντιμετωπιστεί με μεγάλο σκεπτικισμό ακόμη και από φίλους της «Ένωσης», ενώ είχε γίνει δεκτή με ειρωνικά σχόλια από μεγάλη μερίδα του αθλητικού Τύπου που είχε φτάσει στο σημείο να αποκαλεί τον Χιμένεθ «καμένο χαρτί» για την ΑΕΚ.

Δυο μήνες μετά το χαρτί, όχι μόνο δεν αποδεικνύεται καμένο, αλλά αντίθετα εξελίσσεται σε κρυφό άσο στο μανίκι μιας ομάδας που στο ξεκίνημα του 2017 έμοιαζε να πελαγοδρομεί αγωνιστικά.

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εμφάνιση του Αραούχο και της παρέας του, ήρθε να αποτελέσει το… κερασάκι στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας Χιμένεθ στα Σπάτα και να γεμίσει με χαμόγελα όχι μόνο τα χείλη των φιλάθλων της ΑΕΚ, αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όσοι συνάντησαν τον ισχυρό άνδρα της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής διέκριναν για πρώτη φορά να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του το χαμόγελο της ικανοποίησης.

Η επίσκεψή του στα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης και η ατάκα «Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να βλέπουμε» που απηύθυνε στο τεχνικό επιτελείο, ήταν ενδεικτική της ψυχολογίας του και καθόλου τυχαία.

Ο Μελισσανίδης βλέπει αυτό που βλέπουν και οι πλέον αδαείς φίλοι του ποδοσφαίρου. Στα χέρια του Χιμένεθ – και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα – η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ξανά ταυτότητα, προσωπικότητα και νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Σε καμιά περίπτωση δεν διαθέτει ακόμα τη σταθερότητα που επιβάλλει μια ομάδα με στόχους πρωταθλητισμού (κάτι τέτοιο θα ήταν, άλλωστε, παράλογο μετά τα όσα συνέβησαν επί των ημερών Κετσπάγια και Μοράις), ωστόσο η θεαματική μετάλλαξη προς το καλύτερο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Το συμβόλαιο του Χιμένεθ και οι πιθανότητες παραμονής 

Όσο πρόωρο κι αν φαντάζει ακόμα (δεδομένου ότι η ΑΕΚ δεν έχει υλοποιήσει ακόμα κανέναν από τους βασικούς της στόχους, και καλά – καλά δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος) είναι σίγουρο ότι οι μετοχές του Μανόλο Χιμένεθ στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, ενόψει της νέας χρονιάς, ανεβαίνουν κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο.

Άλλωστε, εξ αρχής, ο Ισπανός αποτελούσε για τη διοίκηση της ΑΕΚ πιθανή λύση και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Χιμένεθ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης από την πλευρά της «Ένωσης».

Ο Ίβηρας τεχνικός μπορεί να εμφανίστηκε ως… προπονητής – καμικάζι (είναι δεδομένο ότι ο Μελισσανίδης πόνταρε και στην τρέλα του για να προκαλέσει ηλεκτροσόκ στην παραπαίουσα τότε ομάδα), αλλά στο εσωτερικό της ΑΕΚ εξ αρχής υπήρχε η ελπίδα (για κάποιους η βεβαιότητα) ότι θα εξελιχθεί σε λύση μακράς πνοής για τον πάγκο της ομάδας.

Όσο πρόωρο είναι να μιλήσει κανείς αυτή τη στιγμή για οριστικές αποφάσεις (όχι μόνο από την πλευρά της ΑΕΚ, αλλά και από αυτή του Χιμένεθ), είναι δεδομένο ότι ο Ισπανός έχει αντιστρέψει ολοκληρωτικά τις όποιες επιφυλάξεις υπήρχαν προς το πρόσωπό του και πλέον φαντάζει στα μάτια ολοένα και περισσότερων ανθρώπων ως εξαιρετική λύση και για την επόμενη σεζόν.

Ο διαφορετικός Χιμένεθ και το προσωπικό του στοίχημα

Ο ίδιος ο Χιμένεθ, είναι σίγουρο ότι αντιμετωπίζει τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ ως ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα. Θέλετε, ο τρόπος που έφυγε την πρώτη φορά από την Ελλάδα; Θέλετε η προσωπική του ανάγκη να ηγηθεί μιας ομάδας σε επίπεδο πρωταθλητισμού;

Το σίγουρο είναι ότι στη δεύτερη παρουσία του στην «Ένωση», ο Ισπανός εμφανίζεται σχεδόν… μεταλλαγμένος. Πολύ πιο χαμηλών τόνων και καθόλου λαϊκιστής σε σχέση με την πρώτη θητεία του, πολύ πιο ήρεμος σε όλα του, πολύ αγχωμένος και ταυτόχρονα πολύ αποφασισμένος να πετύχει. Έχει κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό των παικτών, των συνεργατών του και όλων των ανθρώπων της ΠΑΕ.

Άνθρωποι που τον ζουν από κοντά, θεωρούν ότι στο μυαλό του έχει αποκλειστικά την άμεση αποστολή του (και πως θα επαναφέρει το… καράβι της ΑΕΚ σε φυσιολογική ρότα) και όχι στο συμβόλαιό του. Ένα συμβόλαιο που περιλαμβάνει μπόνους τόσο για την πρώτη θέση στα πλέι οφ, όσο και για την κατάκτηση του κυπέλλου, τους δύο μεγάλους στόχους μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Επίσης, ο Χιμένεθ διαπιστώνει κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότερο ότι εργάζεται σε μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ, από εκείνη που είχε γνωρίσει πριν από έξι χρόνια. Με ΑΕΚ που έχει αποκτήσει πλέον ισχυρή διοίκηση, που λειτουργεί με τις αρχές ενός σύγχρονου κλαμπ, μια ΑΕΚ που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες οποιουδήποτε επαγγελματία.

Το επόμενο δίμηνο και η εικόνα που θα εμφανίσει η Ένωση στο διάστημα που θα κριθούν τα πάντα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι σίγουρα καθοριστικό για την οριστικοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Και μπορεί καμιά απόφαση να μην είναι ειλημμένη, σίγουρα όμως ο Χιμένεθ αντιμετωπίζεται πλέον ως μια ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση για τη νέα χρονιά. Και σε καμιά περίπτωση δεν φαντάζει ως… καμένο χαρτί!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments