Οικονομία

Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών στην ΕΚΤ και στον SSM -Κραυγή αγωνίας για το QE

Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών στην ΕΚΤ και στον SSM -Κραυγή αγωνίας για το QE
Συνεχίζεται ο μαραθώνιος επαφών των εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών.

Την αγωνία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα εκφράσουν τα μέλη της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών στις συναντήσεις που θα έχουν στη Φρανκφούρτη με τον SSM και με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Vitor Constancio.

Οι τράπεζες αγωνιούν να προλάβουν το QE, καθώς πρόκειται για την εξέλιξη που θα δώσει θετικό σήμα σε αγορές, επενδυτές και καταθέτες, θα βελτιώσει τις συνθήκες χρηματοδότησης και ρευστότητας των τραπεζών και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Στον μαραθώνιο επαφών που κάνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο εξωτερικό έχουν προηγηθεί στο Λουξεμβούργο, συναντήσεις με τον Klaus Regling και στελέχη του ESM, καθώς επίσης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) Werner Hoyer, τον αρμόδιο για την Ελλάδα Αντιπρόεδρο Jonathan Taylor και στελέχη του οργανισμού. Σε όλες τις συναντήσεις, οι ελληνικές τράπεζες επισημαίνουν τη σημαντική βελτίωση των μεγεθών τους εν μέσω αντίξοοων περιστάσεων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να επιθυμούν να διαδραματίσουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments