Πολιτισμός
pagenews.gr / Πολιτισμός / Πετρολούκας Χαλκιάς και Αντώνης Κυρίτσης ζωντανά στο Half Note Jazz Club
Πετρολούκας Χαλκιάς και Αντώνης Κυρίτσης ζωντανά στο Half Note Jazz Club | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Μαρτίου 2017, 20:54 16 Μαρτίου 2017, 20:54

Ο Πετρολούκας Χαλκιά και το κλαρίνο του, παρέα με τον Αντώνη Κυρίτση, έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές του ηπειρώτικου τραγουδιού θα μας μυήσει στην αυθεντική δημοτική μας μουσική παράδοση, πραγματοποιώντας τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half  Note Jazz Club, από 24 έως και 27 Μαρτίου.

Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» – είναι το μουσικό/εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαρινίστας από το Δελβινάκι που έχει συμβάλει όπως πολλοί άλλοι – αλλά και όσο λίγοι – στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. 

Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα.

Αυτό το πάντρεμα είναι που κάνει τον Πετρολούκα Χαλκιά να ξεχωρίζει, και να μην είναι απλός άλλος ένας δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα, αφού αποπειράται να την αναμιγνύει αυτοσχεδιαστικά με άλλες, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, μουσικές παραδόσεις.

Πετρολούκας Χαλκιάς: κλαρίνο

Αντώνης Κυρίτσης: τραγούδι

Θωμάς Κυρίτσης: τραγούδι

Πετράκης Χαλκιάς: κλαρίνο

Λεωνίδας Πότσης: βιολί

Νίκος Χαλκιάς: λαούτο

Θεόδωρος Μπαλντούμας: κρουστά 

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς


Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη) 


*** τη Δευτέρα 27/3 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για 

κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές


Προπώληση: www.viva.gr,Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, 

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης 


Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

Ετικέτες: 


2017