Διεθνή

Σάρωσε η Μέρκελ στο κρατίδιο Ζάαρ

Σάρωσε η Μέρκελ στο κρατίδιο Ζάαρ
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) προηγούνται σύμφωνα με τις προβλέψεις με ποσοστό 41%.

Με επιτυχία πέρασε το πρώτο κρας τεστ ενάντια του Μάρτιν Σουλτς η Άνγκελα Μέρκελ στο κρατίδιο Ζάαρ.

Τα exit polls δείχνουν άνετη επικράτηση των Χριστανοδημοκρατών της Μέρκελ έναντι στους Σοσιαλδημοκράτες, κάτι που επιβεβαίωσε και η επίσημη πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα.

Η διαφορά είναι διψήφια, με το CDU της καγκελαρίου να επιτυγχάνει ποσοστό 41%, έναντι 29,5% του SPD. Τρίτο κατατάσσεται το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 13%. 

Exit Poll / Πρόγνωση ARD (Πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο)Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)    41,0 %Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 29,5 , %Η Αριστερά (Die Linke) 13,0 %Πράσινοι (Die Gruenen) 4,5 %Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP)    3,0 %Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) 6,0 %

Exit Poll / Πρόγνωση ZDF (Δεύτερο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο)Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)    40,0 %Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 30,0 %Η Αριστερά (Die Linke) 13,0 %Πράσινοι (Die Gruenen) 4,5 %Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP)    3,5 %Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) 6,0 %

Σουλτς: Δεν είναι μια καλή βραδιά για εμάς

“Δεν είναι μια καλή βραδιά για εμάς” παραδέχθηκε ο Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας τα exit polls. “Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτύχουμε τον στόχο μας, την αλλαγή στην καγκελαρία” τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι « μαραθώνιος κι όχι σπριντ».

Συνεργάτης Μέρκελ: Το αποτέλεσμα μας δίνει θάρρος

“Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δίνει θάρρος στο CDU” υπογράμμισε ο Πέτερ Αλτμάιερ, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments