Πολιτική

Στις Βρυξέλλες εκτάκτως Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης

Στις Βρυξέλλες εκτάκτως Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης
Την ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές και να προλάβει το Eurogroup της Παρασκευής κάνει η ελληνική πλευρά. Θα έχουν συναντήσεις με Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Κερέ.

Μεταβαίνουν, εκτάκτως, την Τρίτη στις Βρυξέλλες, τα τρία βασικά μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, στο πλαίσιο λήψης πρωτοβουλίας άμβλυνσης των όποιων διαφωνιών με τους θεσμούς.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μεταβεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντήσει τους δανειστές, ενώ μαζί του θα είναι η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου (επιβεβαιώνεται ήδη από το υπουργείο Εργασίας το ταξίδι της), αλλά και ο αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η πρωτοβουλία αυτή εκδηλώνεται ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 7ης Απριλίου, και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με τους Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Κερέ.

Η κυβέρνηση πραγματοποιεί μια τελευταία προσπάθεια, ώστε να κλείσει τα ανοικτά θέματα σε ασφαλιστικό και εργασιακά και να πετύχει την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

Μάλιστα η κυβέρνηση απορρίπτει τα απισιόδοξα σενάρια υποστηρίζοντας ότι «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα»”.

Επιπλέον, με «non paper» που εξέδωσε νωρίτερα, η κυβέρνηση άφηνε στην ουσία να εννοηθεί ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να μην περάσει άκαρπη άλλη μία ημερομηνία-«ορόσημο» για την επίτευξη, έστω, τεχνικής συμφωνίας («staff level agreement»).

Υπενθυμίζουμε, ότι στο άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα της Μάλτας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, μετά το τελευταίο Eurogroup του Μαρτίου». Αυτό αναφέρει η ημερήσια διάταξη του Eurogroup που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments