Ελλάδα

Κορκίδης: Ευχάριστη εξέλιξη το ελάχιστα φθηνότερο πασχαλινό τραπέζι

Κορκίδης: Ευχάριστη εξέλιξη το ελάχιστα φθηνότερο πασχαλινό τραπέζι
Ας προτιμήσουμε και φέτος τα ποιοτικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής.

Ο Βασίλης Κορκίδης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της έρευνας που διενήργησε η ΕΣΕΕ, αναφορικά με το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού το οποίο φέτος θα είναι κατά 2,73% φθηνότερο, ανέφερε ότι «το ελάχιστα φθηνότερο φετινό πασχαλινό τραπέζι αποτελεί ομολογουμένως μία ευχάριστη εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τις επιβαρύνσεις της πραγματικής οικονομίας τόσο από τη μετάταξη βασικών αγαθών και την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% όσο και από τη σταθερά ανοδική πορεία του επιπέδου των τιμών, αφού ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει από τις αρχές του τρέχοντος έτους και τείνει πλέον να παγιωθεί».

«Το ελληνικό εμπόριο, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες καλείται να λειτουργήσει και εν τέλει να επιβιώσει, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά τις εσωτερικές του αντιστάσεις και τη δυναμική που το διακρίνει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης παρότρυνε τους καταναλωτές να προτιμήσουν ελληνικά προϊόντα και σημείωσε: «ας προτιμήσουμε και φέτος τα ποιοτικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής και ας ελπίσουμε πως αυτή η συγκράτηση και η μικρή μείωση των τιμών, θα δώσει το έναυσμα για τη ψυχολογική τόνωση και ανάταση που τόσο πολύ χρειάζεται η εγχώρια αγορά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments