Ελλάδα

Δικαίωση για τον Νικόλα Πατέρα – Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον εκδότη των Παραπολιτικών για συκοφαντική δυσφήμιση

Δικαίωση για τον Νικόλα Πατέρα – Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον εκδότη των Παραπολιτικών για συκοφαντική δυσφήμιση
Η ποινή σχετίζεται με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, που αποκαλούσε "μικροεφοπλιστή" τον Νικόλα Πατέρα και άφηνε αιχμές για "ύποπτες σχέσεις του με τον εισαγγελέα Ντογιάκο".

Τρία χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επέβαλε στον εκδότη του ομίλου Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η ποινή σχετίζεται με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, που αποκαλούσε “μικροεφοπλιστή” τον Νικόλα Πατέρα και άφηνε αιχμές για “ύποπτες σχέσεις του με τον εισαγγελέα Ντογιάκο”.

Ο πλοιοκτήτης και πρώην πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού που είχε καταθέσει συνολικά πέντε μηνύσεις εις βάρος του Γ. Κουρτάκη, παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Ερωτηθείς της Έδρας για το πώς εξηγεί αυτά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του έδωσε τρεις απαντήσεις: “Είτε ο κ. Κουρτάκης είναι εκβιαστής, αλλά πρέπει να ξέρει ότι εγώ δεν εκβιάζομαι, είτε εκτελεί εντολές του χρηματοδότη του, είτε χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας για να γράφει τόσα ψέμματα κάθε Σάββατο και να σπιλώνει ανθρώπους και τις οικογένειές τους”.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε τελικά την ποινή της τριετούς φυλάκισης και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο, ενώ παράλληλα τον υποχρεώνει να αποκαταστήσει δημόσια την αλήθεια μέσω της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments