Τεχνολογία

O-R3: Ρομπότ-όχημα ασφαλείας στους δρόμους της Σιγκαπούρης

O-R3:  Ρομπότ-όχημα ασφαλείας στους δρόμους της Σιγκαπούρης
To Ο-R3 διαθέτει αισθητήρες 3D LIDAR και GPS και μπορεί να εντοπίζει ασυνόδευτες τσάντες και να ξεχωρίζει τους εργαζομένους από τους εισβολείς.

Το O-R3 είναι ένα ρομπότ της Otsaw Digital, πού έχει το μέγεθος ενός SMART (περίπου) και ο σκοπός του είναι να απομακρύνει μακριά τους εισβολείς. 

To Ο-R3 διαθέτει αισθητήρες 3D LIDAR και GPS και μπορεί να εντοπίζει ασυνόδευτες τσάντες και να ξεχωρίζει τους εργαζομένους (αν πρόκειται να φυλά μια εταιρεία) από τους εισβολείς.

Αν για παράδειγμα εντοπίσει μια ασυνόδευτη τσάντα, την οποία δεν έχει αναζητήσει κανείς για 5 λεπτά, ενεργοποιεί μια ειδοποίηση και τη σημειώνει για περαιτέρω έρευνα, σε περίπτωση που κάτι είναι επικίνδυνο.

Επιπλέον, αν αποφασίσει ότι ένα άτομο είναι εισβολέας, θα “εκτοξεύσει” ένα drone να τον κυνηγήσει για 100 μέτρα. Το drone στην περίπτωση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς μπορεί να πραγματοποιήσει εναέρια παρακολούθηση, στην περίπτωση που υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο του O-R3.

Όσες εταιρείες στη Σιγκαπούρη επιθυμούν, μπορούν να νοικιάσουν έναν O-R3, έναντι 10.000 δολαρίων το μήνα, που ισοδυναμεί με λίγο λιγότερο απ’ότι κοστίζουν τέσσερεις φύλακες ασφαλείας.

Μπορείτε να δείτε τον O-R3 στο παρακάτω βίντεο. Επίσης, η εταιρεία εργάζεται και σε μια έκδοση του O-R3 για εσωτερικούς χώρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments