Διεθνή

Μάλι: Ένοπλη επίθεση σε τουριστικό θέρετρο – Τουλάχιστον 2 νεκροί (pics)

Μάλι: Ένοπλη επίθεση σε τουριστικό θέρετρο – Τουλάχιστον 2 νεκροί (pics)
Πληροφορίες για ομήρους. Σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας της χώρας η επίθεση σημειώθηκε στο Campement Kangaba resort.

Αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι ένοπλοι επιτέθηκαν σε τουριστική εγκατάσταση στο Μπαμακό, πρωτεύουσα του Μάλι.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι ένοπλοι πήραν και ομήρους. Κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται η τουριστική εγκατάσταση, στην οποία συχνάζουν δυτικοί τουρίστες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν πυροβολισμούς και ότι δυνάμεις του στρατού του Μαλί και της γαλλικής δύναμης Barkhane κατευθύνονται προς το σημείο. Καπνός υψώνεται από την εγκατάσταση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας της χώρας η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο Campement Kangaba resort.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας της χώρας, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Προσέθεσε πως περίπου 20 όμηροι έχουν απελευθερωθεί. Δεν είναι γνωστό πόσοι ακόμα όμηροι παραμένουν στο χώρο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της Αστυνομίας. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως έχουν ακούσει πυροβολισμούς από το θέρετρο Le Campement.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές, δίχως να είναι σε θέση να πει περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως τόνισε ο ίδιος, το θέρετρο Cangaba έχει αποκλειστεί και οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να εξουδετερώσουν άγνωστο αριθμό τρομοκρατών. 

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments