Οικονομία

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών
Στη βαθμίδα B3.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε στη βαθμίδα B3 το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναβάθμιση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης του αξιόχρεου τους καθώς και της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου.

Ειδικότερα, ο Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση πέντε ελληνικών προγραμμάτων ομολόγων καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια:

-Αναβάθμισε σε B3 από Caa2 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα που έχει εκδώσει η Alpha Bank

-Αναβάθμισε σε B3 από Caa2 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα που έχει εκδώσει η Eurobank με το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της.

-Αναβάθμισε σε B3 από Caa2 το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας με το παγκόσμιο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της και το δεύτερο πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της.