Αθλητισμός

Τι συμβαίνει με Μπουρούση, Λάνγκφορντ και Βουγιούκα

Τι συμβαίνει με Μπουρούση, Λάνγκφορντ και Βουγιούκα
Δηλώσεις με ενδιαφέρον για όλο τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού.

Την άποψη ότι η πιθανή άφιξη του Ίαν Βουγιούκα στον Παναθηναϊκό δρομολογεί την αποχώρηση του Γιάννη Μπουρούση εξέφρασε στο sportdog.gr ο Σπύρος Βασιλείου.

Ο μπασκετικός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στο ενδιαφέρον του "τριφυλλιού" για τον Κιθ Λάνγκφορντ, τον οποίο χαρακτήρισε "υπερόπλο", ενώ σχετικά με τις μεταγραφές των Λεκαβίτσιους και Όγκαστ είπε ότι δεν είναι παίκτες πρώτης γραμμής. 

"Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχει κάνει στοχευμένες κινήσεις. Έχει διαβάσει τα κενά που υπήρχαν στην ομάδα και κυρίως έχει ενισχυθεί σε δεύτερους ρόλους. Η αποχώρηση του Τζέιμς είναι κέρδος για τον Παναθηναϊκό, γιατί θα του δώσει τη δυνατότητα να ψάξει για παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Που θα ταιριάξει καλύτερα στην ομάδα και στη φιλοσοφία του Πασκουάλ. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ναι μεν ο Πασκουάλ τον έβαλε σε ένα πρόγραμμα, αλλά τον βρήκε στον Παναθηναϊκό. Δεν τον επέλεξε. Δεν ξέρουμε πού θα ρίξει το βάρος για τον αντι-Τζέιμς ο Παναθηναϊκός, καθώς θεωρώ ότι θα επιλέξει τον κοντό του ανάλογα με το τι θα γίνει με τους Σίνγκλετον και Μπουρούση. Αν μείνει, για παράδειγμα, το πυρηνικό όπλο που λέγεται Σίνγκλετον, θα βρει κοντό με διαφορετικά χαρακτηριστικά για να αξιοποιήσει τον Αμερικανό", είπε αρχικά στο sportdog.gr ο Σπύρος Βασιλείου.

Τις δύο πρώτες μεταγραφές, των Λεκαβίτσιους και Όγκαστ πώς τις σχολιάζεις;

"Είναι αμφότεροι παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας και στη φιλοσοφία που τους πήρε ο Παναθηναϊκός, για να έρχονται από τον πάγκο και να δίνουν λύσεις, είναι σωστές επιλογές. Αλλά δεν πρέπει να μείνει σε αυτούς ο Παναθηναϊκός. Είναι σωστές επιλογές, αλλά για εφεδρεία και όχι για την πρώτη γραμμή. Συγκεκριμένα για τον Λεκαβίτσιους, τώρα, και μόνο το γεγονός ότι είναι περιφερειακός Λιθουανός, μου αρκεί! Είναι παίκτης που ξέρει τι ψάχνει πάνω στο παρκέ και έχει τη δυνατότητα λόγω της μπασκετικής του παιδείας να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο που θα πάρει. Νομίζω ότι έχει τα στοιχεία που θέλει ο Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει τις ευλογίες του Σάρας. Τον Όγκαστ τον έχω δει σε δύο-τρία ματς, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει ελληνικό διαβατήριο, αλλά με προβληματίζει ότι αποκτήθηκε μόνο για έναν χρόνο. Έχει εικόνες από ένα καλό πρωτάθλημα, όπως είναι το τουρκικό, αλλά οι ψηλοί σε αυτή την ηλικία χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Θα δώσει ενέργεια και ενθουσιασμό, αλλά και ανάσες στους υπόλοιπους ψηλούς, γιατί έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα των Βουγιούκα και Μπουρούση".

Η άποψή σου για τη διαφαινόμενη επιστροφή του Βουγιούκα στον Παναθηναϊκό;

"Τον ξέρουν καλά στον Παναθηναϊκό και τους ξέρει και αυτός. Έφυγε από την Ελλάδα και ναι μεν δεν πήγε σε τοπ επίπεδο, αλλά ήταν σε ομάδες που κάτι έκαναν. Δεν έλειψε ποτέ από το προσκήνιο, δηλαδή. Είναι παίκτης που μοιάζει καταπληκτικά με τον Μπουρούση, ψηλός, με τόσες εμπειρίες, είναι απαραίτητος σε κάθε ομάδα. Γνωρίζει και τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού".

Η έλευσή του έχει συνδεθεί με πιθανή αποχώρηση του Μπουρούση; Τι μπορούμε να προσθέσουμε πάνω σε αυτό;

"Μου δημιουργεί κι εμένα απορία για ποιον λόγο ο Πασκουάλ θέλει και τον Μπουρούση και τον Βουγιούκα στην ομάδα. Ο Μπουρούσης τελείωσε τη σεζόν ως νταμπλούχος, αλλά δεν είχε την προσαρμογή που θα ήθελε ακόμα και ο ίδιος στον Παναθηναϊκό. Ενδεχομένως και ο κόσμος της ομάδας. Γενικά το ταμείο στην περίπτωσή του είναι θετικό, από την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ, αλλά είναι γεγονός ότι όλοι περίμεναν ο Μπουρούσης να είχε την παρουσία που είχε στη Λαμποράλ. Δεν ταίριαξε, δεν κόλλησε με την ομάδα, προφανώς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για κακό παίκτη. Νομίζω ότι αν όντως ανακοινωθεί ο Βουγιούκας, θα είναι σαν να ανοίγει αγωνιστικά ο δρόμος της εξόδου στον Μπουρούση".

Αν υποθέσουμε ότι αποχωρεί ο Μπουρούσης, ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο αντικαστατάτης του, αν αυτός δεν είναι ο Βουγιούκας;

"Στον Πασκουάλ πάντα άρεσε, όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα, να παίζει με ψηλούς σέντερ. Φέτος είδαμε ότι ο Μπουρούσης δεν ήταν στη βασική 5άδα του, προτίμησε τους ψηλούς που τρέχουν, τους Αμερικανούς. Αν αυτό ήταν προμήνυμα, αν αυτό έχει στο μυαλό του για τον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής περιόδου, τότε σε περίπτωση αποχώρησης του Μπουρούση θα αποκτηθεί ψηλός με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά του".

Πού αλλού θα μπορούσαμε να πούμε ότι χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός;

"Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δεδομένα ένα 3άρι, ήταν η θέση που πονούσε πέρσι. Στους τελικούς με τον Ολυμπιακό την κάλυψε βέβαια, αλλά χρειάζεται και 3άρι και 4άρι. Ο Καϊμακόγλου που βρέθηκε στο ρεπορτάζ, δεν θα έχει ρόλο καταλύτη αν έρθει. Είναι άγνωστο τι ανοχή και τι ευκαιρίες θα έχει φέτος ο Χαραλαμπόπουλος, γιατί τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε με τη λογική όταν θα ήταν εκείνος στη θέση 3, αλλά δεν είδαμε τον Πασκουάλ να τον πιστεύει. Ούτε και ο Χαραλαμπόπουλος ανταποκριθηκε καλά. Γενικότερα νομίζω ότι πρέπει να γεμίσει τη ρακέτα του ο Παναθηναϊκός. Αλλά αυτό θα γίνει ανάλογα με το αν θα μείνει ή όχι ο Σνίγκλετον. Αν συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, η λογική της ενίσχυσης θα είναι εντελώς διαφορετική.

Ακούγεται το όνομα του Λάνγκφορντ, που είναι …υπερόπολο, αλλά δεν τον έχουμε δει ποτέ σε ομάδα με στόχο το Final 4. Φοβάμαι ότι αν τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, μπορεί να την πατήσει όπως στην περίπτωση του Μπουρούση: Να περιμένουν όλοι να βάλει 40 πόντους. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει όλη η ομάδα να παίζει για εκείνον. Όλοι στην Ούνιξ δούλευαν για τον Λάνγκφορντ, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Μια ομάδα που έχει στόχο το Final 4 της Ευρωλίγκας δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη. Αλλά πρόκειται, αναμφίβολα, για τοπ επιπέδου σκόρερ".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments