Κόσμος

Ο Ακιντζί ρίχνει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το “ναυάγιο” στο Κυπριακό

Ο Ακιντζί ρίχνει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το “ναυάγιο” στο Κυπριακό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Όπως δήλωσε, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έπρεπε να επιμείνει στην θέση «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις».

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά την ευθύνη για το ναυάγιο στη διάσκεψη για το Κυπριακό ρίχνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως δήλωσε, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έπρεπε να επιμείνει στην θέση «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις».

Ο Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι παρά τα βήματα καλής θελήσεως της Τουρκίας στο πεδίο της ασφάλειας, η ελληνοκυπριακή πλευρά απέφυγε να «απαντήσει» σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Εξάλλου , ο Ακιντζί είπε ότι αποχωρεί ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε (σ.σ: αυτό είναι προγραμματισμένο για το τέλος Ιουλίου, γιατί θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στην Νορβηγία) «και δεν θα έρθει αντικαταστάτης». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Ακιντζί ισχυρίστηκε επίσης, ότι ενώ η τουρκική πλευρά αναζητούσε λύση, η ελληνοκυπριακή «είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες της».

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι απέτυχε η τελευταία προσπάθεια της γενιάς του και εύχεται οι επόμενες γενιές να σημειώσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης, δήλωσε ότι ο ίδιος πραγματοποίησε «άνοιγμα» στο εδαφικό. Η δε ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως ισχυρίστηκε, κατάθεσε έγγραφο με το οποίο απέρριπτε την εκ περιτροπής προεδρία. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, τροποποίησε τη θέση της ζητώντας ανταλλάγματα στον χάρτη και στο ζήτημα της ασφάλειας (μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις).