Πολιτισμός

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 ξεκινά η προπώληση των παραγωγών της ΕΛΡ για το πρώτο τρίμηνο της σεζόν 2017/18

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 ξεκινά η προπώληση των παραγωγών της ΕΛΡ για το πρώτο τρίμηνο της σεζόν 2017/18
Η πρώτη επίσημη καλλιτεχνική περίοδος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκινά τον Οκτώβριο του 2017 και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2018.

Για πρώτη φορά η ΕΛΣ ξεκινά την προπώληση των εισιτηρίων των παραγωγών του πρώτου τριμήνου της σεζόν (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017) εντός του καλοκαιριού.

Η προπώληση ξεκινά στις 28 Ιουλίου 2017 για τις παραγωγές που θα παρουσιαστούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:

· Ηλέκτρα

· Ριγολέττος

· Η εποχή της Μελισσάνθης

· Piandaemonium

· Η ωραία κοιμωμένη

· Μποέμ

και τις παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:

· Το λυκόφως των χρεών

· Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς

· Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου 2017

· Συναυλία με έργα για πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι

· Γιό-κι-χι

· Ο μικάδος

Σημεία προπώλησης:

> Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Τηλ. Κέντρο: 213 088 5700 [Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00 – Τον Αύγουστο, καθημερινά 11.00-19.00] – Ομαδικές πωλήσεις: 2130885742/ www.nationalopera.gr > Καταστήματα PUBLIC & http://tickets.public.gr > www.ticketservices.gr & Εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, Εντός Στοάς Πεσμαζόγλου.

Λίγα λόγια για τις παραγωγές

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ρίχαρντ Στράους

Ηλέκτρα

Κύκλος Ατρειδών & Κύκλος 20ός αιώνας – Όπερα

Πρώτη παρουσίαση από την ΕΛΣ

15, 18, 22, 26, 31 Οκτωβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση Βασίλης Χριστόπουλος

Σκηνοθεσία-σκηνικά Γιάννης Κόκκος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τη νέα εποχή της στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ένα φιλόδοξο εγχείρημα, καθώς επιλέγει ως πρώτο έργο ένα ανυπέρβλητο λυρικό αριστούργημα με ελληνική θεματολογία, την Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.

Η Ηλέκτρα χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικές όπερες του 20ού αιώνα. Το ανέβασμά της αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον οργανισμό και για τα μουσικά του σύνολα, καθώς προβλέπει περίπου 110 μουσικά όργανα.

Η παραγωγή σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την κορυφαία Ελληνίδα μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα, η οποία θα αναλάβει τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Σκηνοθετεί ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης και σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος και θα διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος. Την Ηλέκτρα θα ερμηνεύσει η κορυφαία βαγκνερική σοπράνο Ιρέν Τεορίν. Στον ρόλο του Ορέστη θα ντεμπουτάρει ο διακεκριμένος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 30, 40, 60, 65, 100 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 15 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

Τζουζέππε Βέρντι

Ριγολέττος

Κύκλος Ιταλική Όπερα – Όπερα

25, 27, 29 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης

Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Νίκος Πετρόπουλος

Ίσως το πιο σκοτεινό από τα αριστουργήματα του Βέρντι, ο Ριγολέττος φέρνει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο που τον καθιέρωσε στην Ευρώπη. Μαζί του η διακεκριμένη Ελληνίδα κολορατούρα υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, στον ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο της Τζίλντας, καθώς και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Στην ασπρόμαυρη, «φιλμ νουάρ» εκδοχή του Πετρόπουλου, ο Ριγολέττος μεταφέρεται από τη Μάντοβα του 16ου αιώνα στην Ιταλία του Μουσσολίνι, λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα περιβάλλον συνωμοσίας και υπεροψίας. Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, με τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβας, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 45, 60 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

Μάνος Χατζιδάκις

Η εποχή της Μελισσάνθης

4, 5 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20.00

Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις – Συναυλία

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός

H Εθνική Λυρική Σκηνή, σε συνεργασία με τον γιο του συνθέτη Γιώργο Χατζιδάκι και το Αρχείο Μάνου Χατζιδάκι, προγραμματίζει έναν τριετή κύκλο παρουσίασης γνωστών και ανέκδοτων έργων του εμβληματικού Έλληνα συνθέτη, ο οποίος με το έργο και τη στάση ζωής του επηρέασε βαθιά τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Η ΕΛΣ θα επιχειρήσει να επανασυστήσει τα έργα που έχουν ξεχαστεί, αλλά και να πρωτοπαρουσιάσει εκείνα που δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ο κύκλος Χατζιδάκι ξεκινά με την παρουσίαση της Εποχής της Μελισσάνθης, μιας μουσικής αυτοβιογραφίας βασισμένη σε ποιήματα του συνθέτη, την οποία ο Χατζιδάκις αφιέρωσε στη μνήμη της μητέρας του.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 25, 35, 40, 55 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 10 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 8 ευρώ

Διεθνές Φεστιβάλ πιάνου 2017

Piandaemonium

11, 12 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης 20.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μια ιδιαίτερη συναυλία του σχήματος Piandaemonium με έξι πιάνα και δώδεκα πιανίστες θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου, το οποίο θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017 και στις δύο σκηνές της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για μια «ορχήστρα πιάνων», η οποία θα παρουσιάσει έργα Ανισέγκου, Αναδολή, Κουμεντάκη, Παπαγεωργίου, Γκέρσουιν, Μπιζέ/Ουίλμπεργκ, Βάγκνερ/Ροκ κ.ά., επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.

Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 20, 25, 35 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 8 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 8 ευρώ

Πόντους Λίντμπεργκ / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η ωραία κοιμωμένη

Μπαλέτο

22, 24, 25, 26 Νοεμβρίου 2017

3, 15, 16, 22, 23, 29, 31 Δεκεμβρίου 2017

Ώρα έναρξης 20.00 (στις 31/12 ώρα έναρξης 19.00)

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση Ανδρέας Τσελίκας – Ηλίας Βουδούρης

Χορογραφία Πόντους Λίντμπεργκ / Σκηνικά-κοστούμια Πάτρικ Κίνμονθ

Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H χορευτική εκδοχή του διάσημου παραμυθιού του Σαρλ Περρώ, όπως τη μελοποίησε ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε το 1890 και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία έχει παρουσιάσει το έργο σε κλασικές χορογραφίες, προτείνει για την πρώτη της καλλιτεχνική

περίοδο στο ΚΠΙΣΝ τη νέα εντυπωσιακή εκδοχή δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών: του γνωστού Σουηδού χορογράφου, κινηματογραφιστή και χορευτή Πόντους Λίντμπεργκ και του καταξιωμένου Βρετανού σκηνογράφου και ενδυματολόγου Πάτρικ Κίνμονθ. Στην Ωραία κοιμωμένη των Λίντμπεργκ/Κίνμονθ, παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τη διαδοχή των τεσσάρων εποχών του χρόνου, οι οποίες συμβολίζουν τη γέννηση, τον έρωτα, τη ζωή και τον θάνατο. Στην ιδιαιτέρως εντυπωσιακή παραγωγή με τα πολύχρωμα σκηνικά που χορεύουν μαζί με τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, προτείνεται μια σύγχρονη χορογραφική προσέγγιση, η οποία συνομιλεί με το κλασικό μπαλέτο.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 45, 60 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

Τζάκομο Πουτσίνι

Μποέμ

Αφιέρωμα στον Στέφανο Λαζαρίδη & Κύκλος Ιταλική Όπερα

7, 8, 13, 17, 20, 24, 27, 30 Δεκεμβρίου 2017 & 3, 5 Ιανουαρίου 2018

Ώρα έναρξης 20.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης – Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Σκηνοθεσία Γκρέιαμ Βικ

Το 2007, αποδεχόμενος την πρόσκληση του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Στέφανου Λαζαρίδη, ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Γκρέιαμ Βικ εμπνεύστηκε μια Μποέμ στη σύγχρονη Αθήνα και μετέφερε την αγαπημένη όπερα του Πουτσίνι από το Παρίσι του 19ου στα Εξάρχεια του 21ου αιώνα.

Η Μποέμ του Βικ επιστρέφει στο πλαίσιο του αφιερώματος στον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη και σκηνογράφο Στέφανο Λαζαρίδη, η θητεία του οποίου στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οργανισμού υπήρξε κομβικής σημασίας για την ποιοτική αναβάθμιση της ΕΛΣ.

Ο κορυφαίος Βρετανός σκηνοθέτης Γκρέιαμ Βικ θα βρεθεί στην Αθήνα για να δουλέψει ο ίδιος την αναβίωση του έργου, αναζητώντας τους Μποέμ της σημερινής εποχής και δημιουργώντας στην ουσία μια νέα εκδοχή της παραγωγής, δέκα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στα Ολύμπια. Στον ρόλο της Μιμής ντεμπουτάρει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου.

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 30, 40, 45, 60 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments