Αθλητισμός

Ρογκαβόπουλος: Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ!

Ρογκαβόπουλος: Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ!
Ο ηγέτης της Εθνικής Παίδων, που θριάμβευσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 της Βουλγαρίας, μιλά για την κατάκτηση της πρωτιάς και την Βασίλισσα.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, την επομένη της σπουδαίας επιτυχίας της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β’ Κατηγορίας της Βουλγαρίας. Ο μικρός της ΑΕΚ, που οργίασε στο τουρνουά και δικαιολογημένα ανακηρύχθηκε MVP, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του χρυσού από την γαλανόλευκη, ενώ τοποθετήθηκε και για την Βασίλισσα, δηλώνοντας ιδιαίτερη τιμή που θα φορέσει την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος. «Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ! Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα σε οτιδήποτε χρειαστεί».

Οι άνθρωποι της Ένωσης έδειξαν πόσο πολύ πιστεύουν στις δυνατότητές του, με το πολυετές συμβόλαιο που του προσέφεραν. «Εγώ από τη μεριά μου θα κάνω ό,τι μπορώ. Τα πράγματα στο μέλλον θα έρθουν μόνο με σκληρή δουλειά. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο σωματείο», δήλωσε αρχικά, ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχω λόγια για αυτή την ομάδα! Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που βρίσκομαι στην ΑΕΚ και από την μεριά μου θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, δουλεύοντας σκληρά για να αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

Όσο για το τι μπορούμε να περιμένουμε από εκείνον στο μέλλον, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. «Εγώ από την μεριά μου θα δίνω συνεχώς τα πάντα. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και θα δούμε στο μέλλον. Για την ώρα χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε».

Για την επιτυχία της Εθνικής Παίδων είπε: «Ήμασταν από την αρχή συγκεντρωμένοι σε έναν στόχο, που ήταν η άνοδος! Αλλά επειδή η Ελλάδα αξίζει την πρώτη θέση, είχαμε πει εξ αρχής πως θα παλέψουμε για την πρώτη θέση και πως δεν θα σταματήσουμε μόνο στην άνοδο. Τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό».

Με τις εμφανίσεις της η Εθνική έφτασε δια… περιπάτου στην κορυφή, δείχνοντας να «καθαρίζει» εύκολα τα παιχνίδια, όμως όπως τονίζει «με το πάθος και την προσπάθεια που είχαμε από το ξεκίνημα, αλλά και την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα, το κάναμε να φαίνεται εύκολο, όμως δεν ήταν».

Σε κάθε επιτυχία υπάρχουν μικρά μυστικά. Ποια ήταν όμως, τα μυστικά της Εθνικής Παίδων; «Το μυστικό ήταν η σκληρή δουλειά, αλλά και η απίστευτη συγκέντρωση που είχαμε σε όλο το τουρνουά όλοι μας», δηλώνει δίχως δισταγμό, για να συμπληρώσει «Επίσης, ο καθένας στην Εθνική είχε τον ρόλο του κια και κάναμε σωστά τη δουλειά μας».

Με το… καλημέρα η Εθνική Παίδων έδειξε πως διαθέτει ταλέντο, αλλά και ένα ρόστερ ικανό για σπουδαία πράγματα. «Είχαμε δείξει κάποια δείγματα στα φιλικά, όμως, γνωρίζαμε πως το κάθε παιχνίδι στο τουρνουά ήταν ξεχωριστό. Αντιμετωπίζαμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζαμε διαφορετικά, γιατί κάθε ομάδα στο τουρνουά ήταν διαφορετική», είπε και θυμήθηκε στη συνέχεια την προετοιμασία, αλλά και τα φιλικά με την Γερμανία «Η Γερμανία ήταν μια πολύ αθλητική ομάδα. Μας προετοίμασε πολύ καλά ο κόουτς μέσα από τις προπονήσεις και καταφέραμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τουρνουά», ήταν τα λόγια του.

Παρά τις μεγάλες διαφορές που έπαιρνε η Εθνική, δεν χαλάρωνε στιγμή, βγάζοντας το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Ο τομέας της συγκέντρωσης ήταν κομβικός, όπως τονίζει κια ο ηγέτης του συνόλου. «Θέλαμε πραγματικά να βρισκόμαστε στην Α’ Κατηγορία, όμως, την ίδια στιγμή θέλαμε να δείξουμε πως για 40 λεπτά είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Δεν μας ενδιέφερε πόσο ήταν το σκορ, απλώς δεν χαλαρώναμε».

«Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα τα κατάφερνα»

Το μεγάλο ερώτημα είναι «Θα μπορούσαν να επαναλάβουν οι Παίδες ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στην Α’ Κατηγορία;». Την απάντηση δίνει ο ίδιος ο Ρογκαβόπουλος με τρόπο αφοπλιστικό. «Βέβαια! Η ομάδα αυτή δυστυχώς ήταν αδικημένη. Ήταν τιμή μας, όμως, που εκπροσωπούσαμε το εθνόσημο και παίζαμε για την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι αντίστοιχο και στην Α’ Κατηγορία».

Το φετινό τουρνουά στη Βουλγαρία θα το θυμάται για πολύ καιρό ο εκρηκτικός άσος. Κι αυτό γιατί πέραν της πρώτης θέσης «σάρωσε» τα βραβεία, καθώς αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, ενώ επιλέχθηκε και μέλος της καλύτερης πεντάδας. «Ήταν κάτι το απίστευτο! Χωρίς τους συμπαίκτες μου, όμως, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Οι συμπαίκτες είναι αυτοί που με έκαναν να κατακτήσω αυτά τα δύο βραβεία. Βεβαίως, το πιο σημαντικό ήταν το κύπελλο της πρώτης θέσης!», εξηγεί, θέλοντας να μοιραστεί τη χαρά του με τους 11… συνοδοιπόρους του στο τουρνουά, για να συμπληρώσει «Οι προπονητές ήταν εξαιρετικοί επίσης! Δεν έχω λόγια. Πραγματικά τους ευχαριστώ όλους. Από την οικογένειά μου και τους προπονητές, μέχρι τους συμπαίκτες μου, που μου παρείχαν απίστευτη δύναμη σε όλο το τουρνουά».

Κερασάκι στην… τούρτα, ωστόσο, ήταν ένα σύνθημα. «Είναι τρελός ο αρχηγός» φώναξαν οι συμπαίκτες του, όταν παρέλαβε τα βραβεία του και όπως δηλώνει «για μένα ήταν απίστευτο! Συγκινήθηκα πραγματικά! Τα παιδιά με έκαναν να νιώσω τόσο όμορφα κια τους ευχαριστώ…»., εξήγησε, για να αναφερθεί στο κλίμα εντός των τειχών. «Είμαστε όλοι δεμένοι και όλοι είχαμε άψογες σχέσεις. Με μια λέξη θα πω πως είμαστε όλοι κολλητοί»!

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments