Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ο Πούτιν διέταξε εκκένωση 1.500 Ρώσων στα σύνορα

Βόρεια Κορέα: Ο Πούτιν διέταξε εκκένωση 1.500 Ρώσων στα σύνορα
Από τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα αποσύρει ο Πούτιν 1.500 Ρώσους. Θορυβημένη η Ρωσία από τον πύραυλο που εκτόξευσε ο Κιμ. Η κίνηση περιγράφηκε αργότερα ως "εκπαιδευτική άσκηση". Προειδοποίηση από την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ σχετικά με την κλιμάκωση της κρίσης.

Με την ένταση με τη Βόρεια Κορέα να κλιμακώνεται, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια κίνηση-έκπληξη έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της πολιτικής άμυνας να μετατοπίσουν 1.500 πολίτες που μένουν στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα, σε "ασφαλείς περιοχές", στα ανατολικά της χώρας.

Δείγμα της ανησυχίας που προκαλεί σε ολόκληρο τον πλανήτη η τελευταία εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, με αναλυτές να αναμένουν πως στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του κράτους, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζει ένα μεγάλο χτύπημα.

«Δόθηκε προφορική εντολή για τη μετακίνηση 1.500 ατόμων σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρει το Mash που συνδέεται με το Life.ru, το οποίο έχει δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Το σημείο που μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι παραμένει άγνωστο.

Η εντολή δόθηκε από το τμήμα περιφερειών το υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας. Παράλληλα, αξιωματικοί από το Βλαδιβοστόκ επιβεβαίωναν ότι μετά την τελευταία εκτόξευση δεν καταγράφηκε αύξηση της ακτινοβολίας στα σύνορα. 

Όπως αναφέρει το FedPress.ru, η μετακίνηση του πληθυσμού περιγράφηκε αργότερα ως «εκπαιδευτική άσκηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν προγραμματισμένη. Η απόφαση, ωστόσο, πάρθηκε μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε πως η κρίση με τη γείτονα τους χώρα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένοπλη αντιπαράθεση και να «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής». 

Να θυμίσουμε πως η Ρωσία διατηρεί πολιτικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με την Πιονγιάνγκ. 

Το ρωσικό νησί που εξαφανίστηκε 

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως μετά την εκτόξευση του πυραύλου το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, Σακαλίν, εξαφανίστηκε από τους online χάρτες της IT εταιρείας Yandex.

Το νησί βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Ιαπωνίας. Η Yandex ανέφερε πως υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Η Daily Mail, ωστόσο, αναφέρει πως το νησί είναι ευάλωτο, σε περίπτωση που κάποια εκτόξευση της Βόρειας Κορέας δεν πάει καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments