Διεθνή

ΟΗΕ: Ο όγκος της βροχής από τον τυφώνα Χάρβεϊ πιθανόν συνδέεται με την κλιματική αλλαγή

ΟΗΕ: Ο όγκος της βροχής από τον τυφώνα Χάρβεϊ πιθανόν συνδέεται με την κλιματική αλλαγή
Ο όγκος της βροχής από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ είναι πιθανό να συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, η οποία συνδυάζεται με την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη που αυξάνει την ποσότητα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα, τονίζει ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, ο όγκος της βροχής από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ είναι πιθανό να συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, η οποία συνδυάζεται με την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη που αυξάνει την ποσότητα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα.

«Η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι, όταν έχουμε ένα συμβάν όπως ο Χάρβεϊ, οι ποσότητες της βροχής είναι πιθανότατα υψηλότερες απ’ ό,τι θα ήταν διαφορετικά», δήλωσε η Κλερ Νάλις, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιθανόν να αυξάνει την βροχόπτωση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι, σε ορισμένες περιοχές το ύψος της βροχής από τον Χάρβεϊ μπορεί να φθάσει τα 1,2 μέτρα και ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναγκάσθηκε να εισαγάγει νέο χρώμα στα γραφικά της για να αναφερθεί στον συγκεκριμένο όγκο βροχής.

«Η κλιματική αλλαγή δεν προκαλεί τους τροπικούς κυκλώνες. Αυτοί υπήρχαν πάντα. Η σχέση ανάμεσα στην κλιματική αλλαγή και τη συχνότητα των τροπικών καταιγίδων και των κυκλώνων δεν είναι ξεκάθαρη, ακόμη διεξάγεται πολλή έρευνα πάνω σ’ αυτό», δήλωσε η κ. Νάλις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε νωρίτερα για το Τέξας.

Τον Ιούνιο ο Ντ. Τραμπ ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποσύρεται από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, προκαλώντας τη διεθνή καταδίκη. Αυτόν τον μήνα μείωσε τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς σε κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα κατασκευαστικά προγράμματα σε περιοχές ευάλωτες στις πλημμύρες, στο πλαίσιο της πρότασής του να δαπανήσει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για την επισκευή παλαιών υποδομών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments