Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσεις μικρόβια από τις δημόσιες τουαλέτες
Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσεις μικρόβια από τις δημόσιες τουαλέτες | Pagenews.gr
Pagenews Team

Πολλές φορές η εικόνα που αντικρίζουμε στις δημόσιες τουαλέτες είναι αποκρουστική.

Μια από τις κοινές «λύσεις» που έρχονται τότε αυτομάτως στο νου είναι η δημιουργία ενός αυτοσχέδιου προστατευτικού καλύμματος της λεκάνης ή αλλιώς ενός φράγματος με τη χρήση χαρτιού υγείας, το οποίο πιστεύετε ότι θα σας επιτρέψει να καθίσετε χωρίς να πάθετε τίποτα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στη The Sun, η οποία καταρρίπτει αυτό το δεδομένο και υποστηρίζει ότι αυτή η συνήθεια αυξάνει τις πιθανότητες να κολλήσετε μικρόβια, γιατί το χαρτί είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να δρα απορροφητικά, ακόμα και ως προς τα μικρόβια που αιωρούνται όταν εσείς τραβάτε το καζανάκι και πόσο μάλλον αφήνοντας ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα αυτή, το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα καπάκια της λεκάνης αποτρέπει την απορρόφηση των υγρών που πέφτουν στην επιφάνειά τους, άρα και την εξάπλωση μικροβίων και βακτηρίων. Αντίστοιχο ρόλο παίζει και ο τρόπος με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί, αφού η καμπύλη τους και η λεία επιφάνειά τους εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν επάνω τους αλλά και γύρω τους.

Τέλος, τα μικρόβια δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν επάνω στο γυμνό δέρμα από μόνα τους, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να αρρωστήσετε αν καθίσετε και η επιφάνεια είναι στεγνή.

Ετικέτες: 


2017